fbpx
У Житомирі військова прокуратура викрила офіцера-хабарника

У Житомирі військова прокуратура викрила офіцера-хабарника

Військова прокуратура Житомирщина Затримання Україна Хабарництво

У Житомирі військова прокуратура місцевого гарнізону викрила офіцера-хабарника серед військових частин дислокованих у місті.

Про це повідомила прес-служба Cпеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

Слідство вели у Головному управлінні Національної поліції в Житомирській області за процесуального керівництва військової прокуратури Житомирського гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері.

У січні 2021 року вказаний офіцер ЗСУ, будучи службовою особою, висунув військовослужбовцю військової служби за контрактом цієї ж військової частини протиправну вимогу про надання йому неправомірної вигоди в розмірі 10 тисяч грн..

За вказану суму він обіцяв не притягати підлеглого до дисциплінарної відповідальності за допущені порушення, – повідомили у пресслужбі

15.02.2021 офіцера-хабарника затримано на території військової частини після одержання першої частини грошових коштів у розмірі 5 тисяч грн.

Грошові кошти в затриманого вилучено.

На даний час проводяться першочергові слідчі (розшукові) та процесуальні дії, за результатами яких буде вирішено питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

Військова прокуратура України

У березні 2020 року правоохоронці викрили посадовців Державного підприємства «Житомирський бронетанковий завод» на зловживаннях із державними коштами під час закупівлі запасних частин сумнівної якості.

Через зловживання чиновників держпідприємства, вартість закупівель невиправдано збільшилась на 750 тисяч гривень державних коштів.

Повідомляється, що за версією досудового слідства, навесні 2019 року чиновники держпідприємства, яке входить до структури «Укроборонпрому», оголосили конкурсні торги на закупівлю деталей на загальну суму понад 1,5 мільйона гривень.

Переможцем тендеру, оголошеного у межах Державного оборонного замовлення, стала комерційна структура із Київського регіону.

Військова прокуратура Житомирщина Затримання Україна Хабарництво