fbpx
Україна і Туреччина підпишуть військову угоду

Україна і Туреччина підпишуть військову угоду

Андрій Таран Володимир Зеленський Міністерство оборони (МОУ) Президент Співпраця Туреччина Україна

Під час візиту Президента України Володимира Зеленського в Анкару українські представники підпишуть нову військову угоду з Туреччиною.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Кабмін схвалив проєкт нової військової угоди з Урядом Турецької Республіки.

Зазначається, що укладання договору відбудеться в рамках візиту президента України Володимира Зеленського до Туреччини, який заплановано на 15-17 жовтня.

Підписати документ уповноважено Міністра оборони Андрія Тарана. За його словами, угода створить правові засади для розширення співробітництва у сфері оборони між Україною та Туреччино. Вона також дозволить започаткувати співробітництво за більш ніж двадцятьма принципово новими актуальними напрямами.

Україна і Туреччина підпишуть військову угоду. Міністр оборони України Андрій Таран

“Наша взаємодія з турецькими партнерами надзвичайно динамічна. Лише у липні ми обговорювали у Києві робочі моменти з міністром національної оборони Туреччини Хулусі Акаром – і ось фінішна пряма. Така взаємодія, повторю, відображає стратегічний характер наших відносин та взаємну налаштованість на забезпечення миру і безпеки у Чорноморсько-азовському регіоні”, – зазначив голова Міноборони.

Міністр оборони також наголосив, що нещодавно затверджена Президентом Стратегія національної безпеки України визначає саме Турецьку Республіку як одну з країн, з якою Україна розвиватиме стратегічне партнерство для захисту національних інтересів та зміцнення регіональної безпеки.

Нагадаємо, у липні 2020 року в Україну прибула делегація Турецької Республіки, яку очолює Міністр національної оборони Туреччини пан Хулусі Акар.

Повідомлялось, що сторони обговорили пріоритети двостороннього оборонного співробітництва та актуальні питання, що становлять взаємний інтерес.

Андрій Таран Володимир Зеленський Міністерство оборони (МОУ) Президент Співпраця Туреччина Україна