fbpx
Україна оцінює придбання Super Tucano

Україна оцінює придбання Super Tucano

Embraer Super Tucano Бразилія Закупівлі ПС Бразилії ПС ЗСУ Штурмовики

Делегація Повітряних Сил ЗС України на чолі з командувачем – Сергієм Дроздовим прибули до Бразилії для оцінки придбання легких турбогвинтових штурмовиків Embraer EBN-314 Super Tucano.

Про це повідомляє infodefensa.com

Для них був організовані демонстраційні польоти на базі 3/3-ї Авіаційної ескадрильї (3º/3º GAv) 5-го крила, на озброєні якого знаходяться Embraer EBN-314 Super Tucano.

Українську делегацію ознайомили з організаційно-штатною структурою підрозділу та як організована робота по обслуговуванню літаків.

Також представники Повітряних Сил відвідали підприємство Embraer Defence & Security в ході якого було обговорено можливу співпрацю та різні умови придбання літаків. Зокрема по програмі LAS (Light Attack – легкий штурмовик), яка дозволяє залучити українські підприємства до виготовлення озброєння на літаки.

EMB-314 Super Tucano — розробка бразильської компанії Embraer. Спочатку планувалось, що літак буде використовуватися як навчальний, проте згодом було доопрацьовано під легкий турбогвинтовий штурмовик.

Перший прототип літака піднявся в небо у 1999 році. Маса корисного навантаження Super Tucano становить 1550 кг, а тривалість польоту, при використанні підвісних паливних баків – до 8 годин.

Для зльоту і посадки літака достатньо злітно-посадкової смуги довжиною 900 м. Озброєння EMB-314 включає два кулемети .50 калібру з 200 патронами кожен, розташовані в крилі.

https://youtu.be/UWtw74jww0U

Окрім того літак може також оснащуватися ракетами класу “повітря-повітря” типу AIM-9 виробництва Raytheon, підвісними ракетними контейнерами і звичайними або керованими бомбами.

Embraer Super Tucano Бразилія Закупівлі ПС Бразилії ПС ЗСУ Штурмовики