fbpx
Україна розпочала виробляти снаряди калібру 155мм

Україна розпочала виробляти снаряди калібру 155мм

Боєприпаси Виробництво боєприпасів ОПК Україна

Україна розпочала власне виробництво артилерійських снарядів калібру 155 мм.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю норвежському виданню Nettavisen повідомив радник президента з стратегічних питань Олександр Камишин.

«Я не можу сказати багато, але ми розпочали власне виробництво артилерійських снарядів калібру 155 мм», – сказав він.

Окрім того, він повідомив що під час його роботи міністром з питань стратегічних галузей промисловості України виробництво оборонних матеріалів в Україні зросло вдвічі.

«До кінця року воно зросте втричі. Продовжуємо рухатись далі»,  – каже Камишин.

Виробництво 155 мм снарядів в Україні

Про роботу над початком виробництва 155 мм снарядів в Україні стало відомо на початку червня 2023 року. Тоді про це Про це повідомила речниця концерну «Укроборонпром» Наталія Сад під час брифінгу «Виробництво озброєння та техніки для потреб Сил безпеки та оборони України».

«Ми працюємо над тим, аби навчитись робити цей боєприпас, адже не секрет, що армія насичується артилерійськими системами саме цього калібру. Тому для нас є перспективою освоїти його виробництво», – зазначила речниця концерну.

На той момент «Укроборонпром» вже опанував виробництво 82-мм мінометних мін, артилерійських 122-мм і 152-мм снарядів, а також танкових снарядів 125-мм.

А 8 серпня 2024 року стало відомо що «Укроборонпром» завершив випробування артилерійських 155-мм боєприпасів та готується до їх серійного виробництва у другій половині 2024 року.

«Перша партія вже виготовлена. Триває активна робота на кількох державних та приватних підприємствах ОПК (оборонно-промисловий комплекс – ред.) задля налагодження масового виробництва снарядів калібру 155 мм», – повідомили представники «Укроборонпрому».

Нагадаємо в середині червня 2024 року з’явилась інформація що в Україні почали виготовляти уламкові гранати ОГ-9У до 73 мм гармати 2А28 «Гром»  БМП-1 та гранатомета СПГ-9.

А 12 вересня 2024 з’явились фото військових патронів калібру 5,45×39 та 5,56×45 мм українського виробництва.

Боєприпаси Виробництво боєприпасів ОПК Україна