fbpx
Укроборонпром освоює виробництво 155-мм снарядів

Укроборонпром освоює виробництво 155-мм снарядів

Артилерія Боєприпаси Виробництво боєприпасів ОПК Україна Укроборонпром

Концерн «Укроборонпром» працює над освоєнням артилерійського 155-мм снаряда.

Про це повідомила речниця концерну Наталія Сад під час брифінгу «Виробництво озброєння та техніки для потреб Сил безпеки та оборони України».

«Укроборонпром» вже опанував виробництво 82-мм мінометних мін, артилерійських 122-мм і 152-мм снарядів, а також танкових снарядів 125-мм.

На сьогодні триває освоєння «натівського» калібру – 155-мм.

«Ми працюємо над тим, аби навчитись робити цей боєприпас, адже не секрет, що армія насичується артилерійськими системами саме цього калібру. Тому для нас є перспективою освоїти його виробництво», – зазначила речниця концерну.

Речниця державного концерну «Укроборонпром» Наталія Сад. Кадр з відео ЗМІ України

Наталія Сад додала, що на сьогодні підприємства концерну спільно з партнерами змогли вийти на позначку декілька десятків тисяч снарядів за місяць різних калібрів.

І з кожним місяцем спроможності концерну «Укроборонпром» з виробництва зростають.

У концерні поки не повідомили, які країни погодилися Україні допомогти з виробництвом цих снарядів.

З освоєнням виробництва 155-мм може допомагати німецький концерн Rheinmetall, з яким «Укроборонпром» поглиблює співпрацю.

Виробництво снарядів на підприємстві Rheinmetall. Фото: thechronicle.com.au

Концерн Rheinmetall планує отримати значну частку контрактів від ЄС на виробництво снарядів для України. Нещодавно у Rheinmetall заявили про можливість виробляти для України до 600-700 тисяч снарядів.

Також не виключно, що з цим калібром «Укроборонпрому» допоможуть польські оборонні підприємства, які також виготовляють 155 снаряди.

Польські снаряди 120 мм та 155 мм від Polska Grupa Zbrojeniowa. Фото: grupapgz.pl

Polska Grupa Zbrojeniowa вже має значні можливості у виробництві боєприпасів різних типів та калібрів, починаючи від боєприпасів малого та середнього калібру та закінчуючи боєприпасами калібру 155 мм та 120 мм.

Артилерія Боєприпаси Виробництво боєприпасів ОПК Україна Укроборонпром