fbpx
Україна та Британія домовилися про будівництво кораблів і баз для ВМС України

Україна та Британія домовилися про будівництво кораблів і баз для ВМС України

Велика Британія ВМС України Одеса Україна Флот

Україна та Велика Британія домовилися про будівництво військових кораблів і баз для ВМС ЗС України.

Про це повідомило Інформаційне агентство «АрміяInform» Міністерства оборони України.

Сьогодні, 21 червня, в Одесі на борту ракетного есмінця Королівського військово-морського флоту HMS DEFENDER Міністр з питань оборонних закупівель Великої Британії Джеремі Квін та Заступник міністра оборони України Олександр Миронюк підписали Меморандум про реалізацію проєктів морського партнерства між консорціумом промисловості Сполученого Королівства та ВМС України.

Меморандум передбачає спільне проєктування та будівництво військових кораблів в Україні та Великій Британії, реконструкцію українських суднобудівних підприємств і будівництво двох баз ВМС України.

Це ще один крок у розвитку двостороннього співробітництва між Україною та Сполученим Королівством задля зміцнення українського флоту, який стикається з постійною небезпекою у Чорному та Азовському морях, – прокоментували у інформаційній агенції підписаний документ.

Свідками церемонії підписання Меморандуму стали Секретар РНБО України Олексій Данілов, Перший Морський Лорд Великої Британії адмірал Тоні Радакін та Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

Підписання угоди між Україною та Британією на борту есмінця HMS Defender

Угода стала продовження підписаного в жовтні 2020 року між Україною та Великою Британією Меморандуму про посилення співпраці у військовій і військово-технічній сферах.

Історичний документ підписали у Портсмуті на базі Королівських ВМС міністр оборони України Андрій Таран та Державний секретар з питань оборони Великої Британії та Північної Ірландії Бен Уоллес підписали Меморандум.

Меморандум повинен посилити співпрацю між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії у військовій і військово-технічній сферах.

Зазначається, що меморандум передбачає співпрацю в оборонній галузі. Важливим є залучення фінансування Британського експортно-кредитного агентства у розмірі 1,25 млрд фунтів стерлінгів.

Документ підписали у присутності Президента України Володимира Зеленського, який перебував тоді з офіційним візитом у Великій Британії.

Нагадаємо, що за кредитні гроші планують побудувати 8 катерів (ракетні катери) для українського флоту, двох військових баз та двох мінних тральщиків.

Велика Британія ВМС України Одеса Україна Флот