fbpx
«Укроборонпром» створить ремонтну базу для Мі-17 у Туреччині

«Укроборонпром» створить ремонтну базу для Мі-17 у Туреччині

Авіаремонт Авіація Гелікоптери Ми-8/17/171 Туреччина Україна Укроборонпром Укрспецекспорт

Державний концерн «Укроборонпром» створить ремонтну базу для гелікоптерів Мі-17 у Туреччині.

Про це інформує пресслужба Концерну.

Державна компанія «Укрспецекспорт» уклала рамковий контракт з турецькою THK Teknik A.Ş. під час міжнародної виставки оборонної промисловості IDEF–2021.

Укрспецекспорт і THK Teknik A.Ş мають досвід партнерства з 2018 року, коли вони виграли тендер на ремонт 18 багатоцільових вертольотів Мі-17 Головного командування жандармерії Туреччини.

Контрактом передбачено проведення ремонтів техніки турецьких клієнтів і виконання замовлень для третіх країн.

Співпраця України та Туреччини у військово-технічній сфері за останній час вийшла на новий якісний рівень і є одним з основних елементів стратегічного партнерства наших країн, – зазначив генеральний директор ДК «Укрспецекспорт» Вадим Ноздря.

THK Teknik A.Ş. під різними назвами працює з 1925 року та надає широкий спектр послуг: від обслуговування літаків з максимальною злітною масою понад 5700 кг до ремонту планерів і гелікоптерів.

THK Teknik A.Ş. має чотири ангари, низку лінійних станцій та майстерень, кількість яких постійно зростає. Виробничі потужності сертифіковані дозволами SHY-145 та SHY-147 Генерального директорату цивільної авіації Туреччини.

У 2018 році Україна виграла тендер на ремонт та модернізацію 17-ти гелікоптерів Мі-17-1В турецької жандармерії. Загальна вартість угоди –  40 млн. доларів.

Цей контракт буде реалізовано на заводі «Авіакон» у Конотопі за участі запорізької компанії «Мотор-Січ».

Окрім THK Teknik A.Ş у модернізації взяла участь турецька компанія ASELSAN, яка ще у квітні 2017-го року оголосила про наміри вийти на ринок авіаоніки для гелікоптерів Мі-17.

Мі-17 – експортна назва радянського багатоцільового гелікоптера Мі-8МТ, розроблений ОКБ М. Л. Міля на початку 1960-х років. Наймасовіший вертоліт з двома двигунами у світі, один з наймасовіших гелікоптерів в історії авіації. На гелікоптерах Мі-17-1В встановлювались більш потужні двигуни – ТВ3-117БМ.

Авіаремонт Авіація Гелікоптери Ми-8/17/171 Туреччина Україна Укроборонпром Укрспецекспорт