fbpx
“Укроборонпром” відновлює виробництво на заводі “Маяк”

“Укроборонпром” відновлює виробництво на заводі “Маяк”

Завод «Маяк» ОПК Укроборонпром

Державний концерн “Укроборонпром” відновлює виробництво та стабілізує роботу заводу “Маяк”, а також повертає у власність активи підприємства.

Про це повідомив заступник генерального директора “Укроборонпром” з питань взаємодії з органами державної влади Мустафа Найєм, коментуючи рішення Верховного суду України, яким відновлено права власності “Маяку” на заводське майно.

Наразі керівництво Державного концерну та заводу “Маяк” завершують юридичні процедури перереєстрації права власності на будівлю.

Зараз на заводі “Маяк” відновлюють виробництво кулеметів та інших видів продукції військового та спеціального призначення.

На початку року Міністерство юстиції України у відповідь на звернення Концерну скасувало рішення про реєстрацію права власності третіх осіб на іншу будівлі заводу “Маяк” – по вул. Степана Бандери 8, корпус 20-А.

Процес виробництва кулеметів на заводі Маяк

Мін’юст також розглядає звернення Концерну щодо відновлення права власності “Маяку” на спортивну базу “Верблюд” в Оболонському районі Києва.

АТ “Завод “Маяк” – підприємство, що спеціалізується на розробці та виготовленні стрілецької зброї та її складових компонентів, артилерійської зброї, ремонту та модернізації військової техніки, а також виробництві апаратури мовного оповіщення при аварійних ситуаціях військових, цивільних літаків та гелікоптерів.

У 2012 році функції з управління державним пакетом акцій ПАТ “Завод “Маяк” (розміром 100%) були передані ФДМУ до ДК “Укроборонпром”.

З початком російської агресії підриємство розпочало випуск продукції військового призначення, серед якої – 120-мм міномети “Молот” та 7,62 кулемети КМ-7,62.

Завод «Маяк» ОПК Укроборонпром