fbpx
«Урагани» перевірили на готовність відбиття нападу з окупованого Криму

«Урагани» перевірили на готовність відбиття нападу з окупованого Криму

Артилерія БМ-27 «Ураган» ЗСУ Командування об'єднаних сил Навчання РСЗВ Україна Херсонщина

На межі окупованого Криму українські реактивні системи залпового вогню «Ураган» перевірили на готовність відбиття можливого нападу країни-агресора.

Про це інформує Мілітарний.

Напередодні підрозділи реактивної артилерії Об’єднаних сил Збройних сил України провели польові тренування поблизу тимчасово окупованого Криму, повідомили у Командуванні об’єднаних сил ЗСУ.

Зокрема розрахунки реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) «Ураган» відпрацювали розгортання на вогневих позиціях і наведення на цілі умовного противника.

Польові тренування зі злагодженості розрахунків пройшли в умовах, максимально наближених до бойових, неподалік адміністративної межі з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим.

За словами командувача об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенанта Сергія Наєва, підняті за тривогою воїни-реактивники швидко висунулися з району зосередження, здійснили марш, розгортання у районі вогневих позицій та наведення на умовні цілі для їх подальшого ураження.

«Подібні тренування відпрацьовують у військовослужбовців певний алгоритм дій. Це стосується й бойової роботи на позиції під час ведення вогню та надання команд на відкриття вогню, а також дій під час надходження наказу на здійснення внутрішнього позиційного маневру та наказу на відбій і залишення вогневої позиції», – повідомив Сергій Наєв.

Військові продемонстрували дії з безпосереднього прикриття підрозділу з повітря засобами протиповітряної оборони під час нанесення вогневого ураження, а також прикриття димовою завісою в ході залишення вогневих позицій.

«Навчання, за якими ми сьогодні спостерігали показали готовність українських військовослужбовців вчасно реагувати на будь-яку ситуацію, щоб захистити нашу країну та кожного її мешканця», – наголосив генерал-лейтенант Наєв.

БМ-27 «Ураган» ВМС ЗСУ на навчаннях. Листопад 2020. Фото: ВМС

БМ-27 «Ураган»

РСЗВ «Ураган» є однією із найбільш далекобійних та потужних реактивних систем залпового вогню, що стоять на озброєнні Збройних Сил України. За 20 секунд «Ураган» може зробити повний залп з 16 реактивних снарядів, які уразять цілі на дальності до 35 км. система «Ураган» була розроблена на початку 70-х в ДНВП «Сплав» і в 1976 році прийнята на озброєння Радянської Армії.

Декілька років до Збройних Сил України надходять модернізовані варіанти «Ураганів» – на шасі бойових машин замінюються карбюраторні бензинові двигуни марки ЗиЛ-375Я на дизельні двигуни Д-245.30Е2, що мають більший крутний момент 53,7 кгс.м у порівнянні з 47,5 кгс.м на базовому двигуні та значно меншу витрату палива

Артилерія БМ-27 «Ураган» ЗСУ Командування об'єднаних сил Навчання РСЗВ Україна Херсонщина