fbpx
Уругвай закупив турецькі бронеавтомобілі Hızır

Уругвай закупив турецькі бронеавтомобілі Hızır

Автотехніка Бронетехніка Закупівлі Латинська Америка Світ Туреччина Уругвай

Збройні сили Уругваю придбали турецькі броньовані автомобілі Hızır, розробки та виробництва Katmerciler.

Про це інформує Мілітарний.

Уругвайська армія закупила броньовану техніку у турецької компанії Katmerciler відповідно до потреб свого персоналу у Силах спостереження за припиненням вогню ООН (СООННР), повідомляє DefenseTurk.

Придбані бронеавтомобілі Hızır 4×4 TTZA та 4×4 Armored Ambulance для експлуатації в уругвайському механізованому піхотному підрозділі, який перебуває у складі місії UNDOF.

UNDOF – це миротворчі сили ООН, розгорнуті на Близькому Сході для моніторингу Угоди про виведення військ між Ізраїлем та Сирією, яка офіційно перебуває у стані війни. Станом на 10 серпня 2020 року в місії працює понад 1100 осіб.

Окрім Уругваю до місії входять: Бутан, Чеська Республіка, Фіджі, Гана, Індія, Ірландія, Непал. Нідерланди та Уругвай надають сили безпеки. Філіппіни, Австрія, Японія та Хорватія вивели війська, які вони направили до СООННР через загострення конфлікту в Сирії.

Сили спостереження за припиненням вогню ООН (СООННР) створили буферну зону між двома країнами в 1974 році.

Бронеавтомобіль Hızır вперше було продемонстровано у 2016-у році компанією Katmerciler AŞ на міжнародній виставці військової техніки. У 2018-у році турецька армія успішно провела балістичні випробування та випробування на підрив.

В якості двигуна використовується 6-ти циліндровий дизельний двигун з турбонадувом об’ємом 8,9 літрів, потужністю 400 кінських сил від фірми Cummins. Він може розігнати машину до 110 км за годину, а запас ходу складає 700 км.

Hızır може постачатися в декількох версій, від найпростішої як, так і з бойовими модулями у версії бронетранспортера (БТР), бойової розвідувальної машини (БРМ), командно-штабної машини, а також як носій різноманітного обладнання.

Базова версія може вміщувати до 9 військовослужбовців, включно з водієм та командиром, а також до 7 чоловік десанту.

Також раніше турецька оборонна компанія Katmerciler виграла тендер на постачання 118 броньованих машин для Міністерства оборони Кенії.

Автотехніка Бронетехніка Закупівлі Латинська Америка Світ Туреччина Уругвай