fbpx
Уряд прийняв постанову, яка дозволить швидше ввозити військові товари в Україну

Уряд прийняв постанову, яка дозволить швидше ввозити військові товари в Україну

БпА (Безпілотні апарати) імпорт Кабінет Міністрів Україна

Кабмін підтримав постанову, яка максимально прискорить та спростить ввезення товарів військового та подвійного призначення.

Новину опублікував офіційний сайт Кабінету міністрів України.

Постанова, зокрема, має спростити ввезення БПЛА та їхніх комплектуючих на територію України. Це має полегшити доступ до технологій для фронту.

Документ спільно розробили у Міністерстві економіки України та Мінцифри, а потім відповідні зміни затвердили на засіданні уряду 14 лютого 2023 року.

Випробування БПАК «Лелека-100». Жовтень 2020. Фото: ДНДІ ВС ОВТ

Зі слів міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, законопроєкт розробили спільно із представниками українських підприємств оборонно-промислового комплексу.

Кілька тижнів тому ми провели опитування українських виробників/постачальників БПЛА щодо головних блокерів, які заважають їхній роботі та розвитку. “, – зявив Федоров.

Автори законопроекту зазначають, що технології мають важливе значення на полі бою, адже вони змінюють хід війни і зберігають життя наших військових. Тому надважливо забезпечити швидкий розвиток та доставку БПЛА, щоб наші захисники та захисниці мали технологічну перевагу над ворогом.

Прийнята постанова має спростити митне оформлення товарів військового призначення та подвійного використання – тобто тих, які можуть застосовуватись у військовій техніці. Відтепер імпортери зможуть ввезти такі товари без отримання дозволу Держекспортконтролю.

Крім того, автори змін до законодавства ставлять на меті дати новий поштовх для розвитку українського виробництва оборонної продукції.

Раніше Мілітарний повідомляв, що Верховна Рада звільнила від мита та інших податків імпорт БПЛА, тепловізорів, прицілів та низку інших товарів, які використовують Сили оборони України.

Рада схвалила законопроєкт №8360/ 8361-д щодо звільнення від ПДВ та мита ввезення БПЛА, тепловізорів, прицільних засобів, приладів нічного бачення та рацій.

БпА (Безпілотні апарати) імпорт Кабінет Міністрів Україна