fbpx
Азербайджан розпочав військові навчання на тлі суперечок з Вірменією

Азербайджан розпочав військові навчання на тлі суперечок з Вірменією

Авіація Азербайджан Азія Кавказ Навчання Світ

Азербайджанська армія в неділю почала військові навчання із залученням різних видів військ.

Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Міноборони країни.

Зазначається, що азербайджанські військові проводять навчальні польоти за участю турецьких БПЛА Bayraktar і бойових літаків.

Відзначається, що маневри проходять під керівництвом міністра оборони Закира Гасанова.

Варто зазначити, що у навчаннях беруть участь до 15 тисяч осіб особового складу військовослужбовців. Задіяно до 300 одиниць танків і іншої бронетехніки, до 400 ракетно-артилерійських установок різного калібру, реактивні системи залпового вогню, міномети і протитанкові засоби. Також, залучено до 50 одиниць військової авіаційної техніки і безпілотників різного призначення.

Повідомляється, що в ході цих навчань увагу буде приділено “управлінню, приведення в бойову готовність і перегрупування військ з урахуванням бойового досвіду, накопиченого під час Карабаської війни, в тому числі вдосконалення бойової координації та взаємодії між різними військовими з’єднаннями, ракетними і артилерійськими військами, авіацією і силами спеціального призначення”.

Навчання військових підрозділів Азербайджану триватимуть до 20 травня. Військові також виконуватимуть завдання щодо запобігання провокаціям незаконних збройних формувань та проведення контроперацій з “винищення терористів”.

Зазначимо, що Азербайджан розгорнув 20 військових частин на звільнених територіях у Нагірному Карабасі. Їхня інфраструктура базується на модульних та контейнерних приміщеннях. Військові об’єкти проінспектував Міністр оборони Азербайджану генерал-полковник Закир Гасанов.

“В ході огляду нових військових частин Міністру оборони було докладено, що з метою організації службової та бойової діяльності, а також забезпечення належних побутових умов для особового складу до сьогоднішнього дня на різних напрямках були введені в експлуатацію 9 військових частин модульного типу та 11 військових частин контейнерного типу”, – повідомили у пресслужбі Міноборони Азербайджану.

Крім цього Збройні сили Азербайджану реконструюють інфраструктуру, що використовували підконтрольні Вірменії збройні формування.

Військове містечко контейнерного типу на звільнених територіях у Нагірному Карабасі

Також, після встановлення контролю над територіями на кордоні з Іраном, Азербайджан відновив там прикордонні застави. Перші прикордонні заставили були відновленні на прикордонних постах Чахирли та Махмудлу у Джебраїльському районі.

Окрім військової інфраструктури Азербайджан вкладає кошти і у цивільну, станом на зараз триває будівництво автомобільної дороги за маршрутом Фізулі-Шуша та будується аеропорт у місті Фізулі. Завершити будівництво заплановано у 2021 році за участі компаній з Азербайджану та інших країн світу.

Авіація Азербайджан Азія Кавказ Навчання Світ