fbpx
В Естонії стартував другий етап облаштування кордону з Росією

В Естонії стартував другий етап облаштування кордону з Росією

Балтія Будівництво Естонія Європа Кордон Світ

В Естонії стартував другий етап облаштування кордону з Росією – підписано угод на проєктування та будівництво інфраструктури.

Про це пише ERR.

Департамент поліції та прикордонної охорони (PPA) уклав відповідні контракти з Merko Ehitus Eesti та GRK Infra.

Вартість будівельних угод склала 18 млн євро, в ході другого етапу у Вирумаа буде побудовано 34,7 км прикордонних загороджень.

Облаштування розпочнеться у селищі Церебі на південному узбережжі озера Ванігийярв та закінчуватиметься у селищі Вимморскі.

Ведучим партнером у виконанні робіт буде фірма Merko Ehitus Eesti, а роботи завершать у квітні 2025 року.

Прикордонники Естонії у 2008 році

На конкурсі виконання другого етапу робіт брали участь шість претендентів, оцінюючи пропозиції по вартості, тендер виграла спільна заявка AS Merko Ehitus Eesti та AS GRK Infra, які вже будують першу ділянку.

Її зведення розпочалось влітку 2020 року від пункту пропуску Естонія-Росія-Латвія до пропускного пункту Лухамаа, загалом це 23,5 км. Роботи завершать через три роки.

Роботи з будівництва першого етапу йдуть за планом.

Побудовані майже всі необхідні під’їзні шляхи, близько 1,5 понтонних ділянок у заболочених місцях та посаджено близько 7,5 км зелених огороджень, – сказав керівник відділу прикордонного контролю Департаменту поліції та прикордонної охорони Егерт Беличев.

Естонські прикордонники під час патрулювання

Естонія відгородиться від Росії


Усього 135-км кордону розділена на 11 ділянок, перший етап включає будівництво кордону від першої по третю ділянку, другий – з четвертої по шосту.

Балтія Будівництво Естонія Європа Кордон Світ