fbpx
В Іраку розбився гелікоптер Мі-17

В Іраку розбився гелікоптер Мі-17

Авіація Близький Схід Гелікоптери Ірак Ми-8/17/171 ПС Іраку Світ

В Іраку розбився багатоцільовий гелікоптер Мі-17 національних повітряних сил.

Про це пише Altair Agencja Lotnicz.

Борт впав неподалік від населеного пункту Амерлі, що в іракській провінції Салах-ед-Дін

Після падіння гелікоптер загорівся та всі хто був на його борту загинули.

Жертвами стали полковник Тарік Абд Обайд (льотчик), майор Алі Фадель Гадбан (другий пілот), а також офіцери іракської армії Луаї Хатем Фархан, Афір Фаєз Ібрагім та Віссам Алі Сфейх.

Об’єднане оперативне командування повідомило, що гелікоптер брав участь у бойовому завданні проти бойовиків «Ісламської Держави».

Гелікоптер Мі-17 ПС Іраку

Що стало причиною падіння гелікоптера – невідомо. Це могла бути як технічна несправність, так і помилка пілота. Однак не виключають збивання гелікоптеру.

У 2017 році Ірак оголосив про перемогу над «Ісламською Державою», повернувши території, окуповані терористами з літа 2014 року, що оцінюється приблизно в третину від загальної площі країни.

Проте терористичні угруповання все ще мають сплячі осередки в Іраку і продовжують періодичні напади на цивільне населення, сили безпеки, інфраструктуру та інші об’єкти.

На початку року в Іраку невідомі вбили бригадного генерала  Хайдар Хаді аль-Гараві, що командував одним з підрозділів шиїтського проіранського угрупування «Ліва Імам Баки». Разом із ним загинув його помічник Аввад Мухасан аз-Замійлі.

За напад на військових поблизу кордону з Сирією, взяло на себе терористичне угрупування «Ісламська Держава» (ІДІЛ).

Окрім них за останні декілька днів невідомими на півдні Іраку були вбиті ще двоє офіцерів шиїтських проіранських угруповань.

Авіація Близький Схід Гелікоптери Ірак Ми-8/17/171 ПС Іраку Світ