fbpx
В Росії загорівся “Адмірал Кузнєцов”

В Росії загорівся “Адмірал Кузнєцов”

Авіаносці ВМФ Росії Пожежа Росія Судноремонт Флот

В Мурманській області Росії загорівся авіанесучий крейсер “Адмірал Кузнєцов”.

Про це повідомляє ТАСС.

Постраждали щонайменше 6 людей. Наразі з верхньої палуби йде густий чорний дим, площа пожежі – близько 600 квадратних метрів.

На місці події уже працюють рятувальники. Станом на 10.30 загорілося дизельне паливо.

Mash у телеграм-каналі повідомляє, що 6 людей вдалося евакуювати. Досі триває пошук ще однієї особи. Всього – 3 постраждалих, у одного з них черепно-мозкова травма, а в двох інших – отруєння.

Зараз на єдиному російському авіаносці відбувається ремонт та модернізація, які тривають вже декілька років.

Раніше корабель вже потопив єдиний в Росії плавучий док ПД-50, в якому міг докуватися авіанесучий крейсер “Адмірал Кузнєцов”.

Док ПД-50 був замовлений Радянським Союзом у Швеції ще у 1979 і вже через рік шведи побудували його на верфі Gotaverken Arendal та віддали у використання замовнику. Док відігнали до поселення Росляково, що у Мурманській області, де ним успішно користувались військові Північного флоту при ремонті та обслуговуванні найбільших військових суден регіону.

Авіанесучий крейсер "Адмірал Кузнєцов" у сухому доці ПД-50

Метою побудови доку було обслуговування авіаносних крейсерів СРСР та найбільших підводних човнів. За своїми технічними характеристиками док ПД-50 став одним з найбільших у світі і повністю покрив потреби Північного флоту. Для вирішення тих самих завдань у Тихому океані, у той самий період часу, у японців був замовлений плавучий док трохи менших розмірів ПД-41.

 

Авіаносці ВМФ Росії Пожежа Росія Судноремонт Флот