fbpx
В Україні відкрили новий Центр протимінної діяльності

В Україні відкрили новий Центр протимінної діяльності

ДССТ Розмінування Україна

На Чернігівщині відкрився Центр протимінної діяльності у структурі Державної спеціальної служби транспорту.

Про це повідомляє компанія “Метінвест”.

Партнером будівництва Центру виступила “Група Метінвест”, фінансування проєкту проводилося через державну фандрейзингову платформу United 24.

Одне із головних завдань Центру – фахова підготовка саперів, у планах навчити понад 3000 спеціалістів.

Вони будуть займатися гуманітарним розмінуванням масово забруднених вибухонебезпечними предметами територій після ведення бойових дій.

Центр буде здійснювати планування, практичну організацію та координацію заходів протимінної діяльності, також він інформуватиме населення про ризики, пов’язані з мінами та вибухонебезпечними залишками війни.

Також Центр займатиметься сертифікацію операторів протимінної діяльності та процесів протимінної діяльності, залучає групи розмінування у забруднених вибухонебезпечними предметами районах.

Крім того у завдання Центру входитиме наукове та науково-технічне забезпечення протимінної діяльності.

Компанія “Метінвест” надала фінансову підтримку, завдяки якій було зведено капітальну адміністративну будівлю Центру.

Повідомляється, що загальна сума інвестицій компанії в будівництво становить 9,5 млн грн.

«Розмінування території України після війни – один із найбільших викликів, який постане перед нашим суспільством. Тисячі домівок, садиб, полів, підприємств, як наша “Азовсталь”, несуть у собі ці сліди війни, що нагадуватимуть про бойові дії ще багато років після їхнього закінчення. Ми не повинні залишати це “надбання” нашим дітям чи онукам, щоб через 50 років вони випадково натрапляли на небезпечні знахідки», – сказав гендиректор “Метінвесту” Юрій Риженков.

Він додав, що інвестиції “Метінвесту” у Центр – це крок групи у проєкті з сприяння розмінуванню України, в межах якого вже виробляються мінні трали для танків.

ДССТ Розмінування Україна