fbpx
В Україні з трофейного Т-62 зроблять БРЕМ

В Україні з трофейного Т-62 зроблять БРЕМ

БРЕМ Бронетехніка Волонтери Т-62 Трофеї Україна

Українські фахівці із захопленого російського танка Т-62 зроблять броньовану ремонтно-евакуаційну машину.

Про це розповів український волонтер Сергій Притула, який показав кадри з майстерні.

Модифікацію та ремонт техніки проводять за сприяння Благодійного фонду Сергія Притули, який спрямовує кошти на придбання необхідних комплектуючих.

На оприлюднених кадрах видно, що танк уже без башти. Ймовірно, вона була виведена з ладу та не підлягала відновленню.

Т-62 з якого роблять ремонтно-евакуаційну машину у майстерні благодійного фонду «Сергія Притули». Грудень 2022. Україна. Кадр з відео Сергія Притули

Ремонтно-евакуаційна машина на базі Т-62 забезпечить екіпаж захистом. Вона буде призначена для вирішення широкого кола завдань з технічного обслуговування підрозділів з бронетехнікою.

Також у майстерні продемонстрували американську бронемашину M113 та російський танк Т-72Б3 для 54-ї бригади.

M113 та Т-72Б3 у майстерні благодійного фонду «Сергія Притули». Грудень 2022. Україна. Кадр з відео Сергія Притули

На ремонті стоїть реактивна система залпового вогню калібру 220 мм БМ-27 «Ураган».

Сергій Притула зазначив, що бойову машину готують для підрозділу «Вовки Да Вінчі», яким командує Герой України Дмитро Коцюбайло.

«Щоб допомогти військовим використовувати підбиту техніку окупанта, яка підлягає відновленню, ми співпрацюємо з підприємствами, які можуть її кваліфіковано відремонтувати та допомогти з пошуком необхідних комплектуючих», – розповідають у фонді.

БМ-27 «Ураган» у майстерні благодійного фонду «Сергія Притули». Грудень 2022. Україна. Кадр з відео Сергія Притули

Спершу механіки оцінюють стан трофейної техніки, потім її евакуюють із зони бойових дій до підрядника. Весь процес, як і вартість ремонту й закупівлю деталей, організовують співробітники фонду.

«Таким шляхом буквально за 20 тисяч доларів можна отримати готовий танк», – розповів Сергій Притула в одному з інтерв’ю.

Нагадаємо, з початку війни українські війська захопили сотні одиниць військової техніки. Але багато російських танків, бронетранспортерів і бойових машин піхоти застрягли в ремонтних підрозділах, оскільки бригади не можуть знайти запчастини для їхнього ремонту.

БРЕМ Бронетехніка Волонтери Т-62 Трофеї Україна