fbpx
В ЗСУ створені роти наземних роботизованих комплексів

В ЗСУ створені роти наземних роботизованих комплексів

БпА (Безпілотні апарати) Сили безпілотних систем ЗСУ Україна

В Збройних силах України вже розгорнуті окремі роти наземних безпілотних комплексів, що виконують задачі на передовій.

Про це “Мілітарному” повідомив командувач Сил безпілотних систем Вадим Сухаревський.

«На сьогоднішній день в ряді підрозділів ЗСУ вже введені роти наземних роботизованих комплексів», – розповів Сухаревський.

За словами командувача новоствореного роду військ, на роти наземних безпілотних систем покладені задачі вогневого ураження, мінування, розмінування та виконання місій камікадзе, логістичні операції, у томі числі евакуація.

«Наша мета – зробити так, щоб наземні роботизовані комплекси виконували задачі на одній ділянці фронту, захищаючи позиції під час ворожого штурму. Це реально, я в це вірю», – зазначив командувач.

Сухаревський зазначив, що завдяки застосуванню безпілотних технологій Україна відсуне небезпеку від солдата, який перебуває на лінії бойового зіткнення. На його думку, прорив у галузі розвитку БПЛА є серйозним ресурсом для здобуття перемоги над РФ.

Українські наземні дрони

Наприкінці травня “Мілітарний” відвідав презентацію роботизованих евакуаційних платформ, що призначені для вивезення поранених бійців з поля бою.

«Мета – показати, що українські виробники можуть виготовляти техніку для медичної евакуації, та попросити донести цю інформацію до урядів своїх країн разом з пропозицією придбати таку техніку для українських сил оборони», – розповіли організатори заходу.

В ході заходу журналістам продемонстрували наземні дрони Rys PRO, Mule та TerMIT. Логістичні платформи здатні займатися евакуацією поранених у той час, коли оператор знаходиться на безпечній відстані.

Крім того, вже тривалий час у значних кількостях українські військові використовують інженерно-саперні та бойові наземні платформи, що виконують задачі із мінування та вогневої підтримки військ на полі бою.

Зокрема, в квітні цього року один з таких дронів підірвав міст у селі Іванівське аби ускладнити просування окупантів на Бахмутському напрямку. А пізніше того ж місяця інший подібний дрон був залучений до штурму ворожих позицій.

Детальніше про потенціал таких дронів читайте у статті  «Наземні бойові платформи: новий гравець на полі бою».

БпА (Безпілотні апарати) Сили безпілотних систем ЗСУ Україна