fbpx
В ЗСУ запрацювала нова система логістики

В ЗСУ запрацювала нова система логістики

ЗСУ Матеріально-технічне забезпечення Міністерство оборони (МОУ) Речове забезпечення (Уніформа) Україна

В Збройних Силах впроваджується автоматизована система управління оборонними ресурсами на базі System Analysis Program Development (SAP).

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Результатом запровадження системи має стати відмова від паперового документообігу в логістичних операціях.

Завдяки новій системі Міноборони пришвидшило опрацювання заявок на постачання від бригад з кількох тижнів до 2-3 днів. Раніше цей процес міг тривати назвіть місяць.

Доступ до системи для замовлень і моніторингу залишків мають як військові окремої частини так і оперативні командування, склади зберігання та командування сил логістики.

Наразі, ця система перебуває в пілотному користуванні, але масштабується серед всіх військових частин, зазначили у Міноборони.

Кожен користувач програми не має доступу до інформації, яка стосується інших військовослужбовців та підрозділів. Він має доступ тільки до тієї інформації, що потрібна для виконання його задачі.

“Автоматизацію почали з обліку речового майна, обліку запчастин, у вересні додався новий напрям — автоматизація обліку техніки.Завдяки цьому повністю оновили процеси та обладнання декількох складів забезпечення”, – розповіли у міністерстві.

Базові операції на цих складах проводять за допомогою сканерів, терміналів збору даних та інших інструментів системи управління на базі SAP. Для того, щоб система працювала всюди, вже адаптовані та навчені працівники складів.

Міноборони зараз працює над продовження модернізації всіх складів, впровадження на них SAP та підключення до загальної системи.

У відомстві додали, що продукти SAP в оборонному секторі використовують 44 країни, зокрема 28 з 31 країн-членів НАТО працюють у цій системі. Найбільшими користувачами є: США, Німеччина, Нідерланди, Канада, Польща, Австралія.

Фото з відкритих джерел на тему "Харчування"

Нагадаємо, що закупівлями продуктів для військовослужбовців займається державне агентство «Державний оператор тилу».

ЗСУ Матеріально-технічне забезпечення Міністерство оборони (МОУ) Речове забезпечення (Уніформа) Україна