fbpx
Верховна Рада ухвалила законопроєкт щодо спорту ветеранів війни

Верховна Рада ухвалила законопроєкт щодо спорту ветеранів війни

Верховна Рада Ветерани Законодавство Україна

Верховна Рада ухвалила законопроєкт, метою якого є створення умов для забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері фізичної культури й спорту ветеранів війни.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням проєкт Закону про внесення змін до Закону України «Про фізичну культуру і спорт».

Законопроєкт має сприяти участі ветеранів війни у спортивних змаганнях, зокрема міжнародних, створення належних умов для розвитку системи фізкультурно-спортивної реабілітації ветеранів війни.

Відповідний проєкт №5526 у другому читанні підтримали 340 народних депутатів.

Законопроєкт “Про внесення змін до Закону України “Про фізичну культуру і спорт” щодо спорту ветеранів України” ухвалено у першому читанні 8 вересня 2021 року.

Змагання Invictus Games.  Фото: Facebook Invictus Games

Законом уточнено визначення «спорт ветеранів війни» та приведено його у відповідність до Закону України «Про фізичну культуру і спорт», а також як саме Центральний орган виконавчої влади.

Це повинно забезпечити формування та реалізує державну політику у сфері соціального захисту ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Також постраждалих учасників Революції Гідності, членів сімей ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» сприяє розвитку спорту ветеранів війни.

Голова підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності Комітету Верховної Ради з питань молоді і спорту, співавторка законопроєкту Ольга Саладуха заявила, що головною метою створення окремого виду спорту – спорту ветеранів війни є соціально-психологічна підтримка учасників антитерористичної операції/операції Об’єднаних сил України.

Змагання Invictus Games.  Фото: Facebook Invictus Games

Ветеранський спорт – це одна зі складових адаптації ветеранів у суспільстві та мирному житті.

Спортивні змагання – це не тільки інструмент реабілітації, а й можливість побудувати якісну комунікацію серед захисників.

Також розширити коло залучених до реалізації ветеранської політики у громадах.

Верховна Рада Ветерани Законодавство Україна