fbpx
Військове телебачення зняло фільм про перехід “Переяслава” до Грузії

Військове телебачення зняло фільм про перехід “Переяслава” до Грузії

«Переяслав» (A512) Agile Spirit ВМС України Флот Чорне море Чорноморський флот

Військове телебачення в рамках проекту РЕКРУТ.UA показало першу серію третього сезону присвяченим українським морським піхотинцям та їх переходу до Грузії

Про це повідомляє Український мілітарний портал

Перша серія присвячена переходу малого розвідувального корабля “Переяслав” (A512), з морськими піхотинцями на борту, до порту Поті у Грузії, де бійці взяли участь в навчаннях  “Agile Spirit 2019”.

Щойно “Переяслав” (A512) покинув територіальні води України, як на горизонті з’явився корабель Чорноморського флоту Росії – протичовновий корабель “Касимов” (055), який супроводжував український “Переяслав” аж до самої Грузії.

Як відбувався перехід та з чим стикнувся екіпаж корабля, морські піхотинці та знімальна група РЕКРУТ.UA у першій серії:

Нагадаємо, що під час зворотнього переходу малий розвідувального корабля “Переяслав” (A512) ВМС ЗС України з порту Поті у Грузії, назад до України, його супроводжували кораблі Чорноморського флоту Росії –  морський тральщик проекту 12600 “Железняков” (901) та ракетний катер проекту 1241.1 “Набережные Челны” (953).

Кораблі "Переяслав" та "Корець" під час маневрів "Шторм 2018 "

Цей перехід по маршруту став рекордним для українського корабля, до цього найдовший його перехід був здійснений наприкінці листопада 2013 року, коли він з групою навігаційно-гідрографічного та гідрометеорологічного забезпечення на борту, здійснив візит до міста Маріуполь на Азовському морі.

«Переяслав» (A512) Agile Spirit ВМС України Флот Чорне море Чорноморський флот