fbpx
Вірменія замовила гаубиці Caesar

Вірменія замовила гаубиці Caesar

KNDS Nexter Systems Артилерія Вірменія Міжнародна виставка САУ CAESAR Світ Франція

Представники урядів Вірменії та Франції підписали угоду про закупівлю самохідних гаубиць Caesar.

Про це на своїй сторінці повідомив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню.

На міжнародній оборонній виставці Eurosatory 2024 у Парижі міністри оборони Вірменії та Франції підписали контракт на придбання 155 мм самохідних артилерійських установок Caesar.

«Ми продовжуємо зміцнювати наші оборонні відносини з Вірменією. Відбулася тепла та продуктивна розмова з моїм колегою Суреном Папікяном у кулуарах Eurosatory», – сказав у своєму дописі Себастьян Лекорню після переговорів з міністром оборони Вірменії.

Наразі деталі угоди з французьким підрозділом KNDS France (колишній Nexter), зокрема, вартість контракту та кількість замовлених систем, залишаються невідомими.

Франко-вірменська оборонна співпраця

Щойно укладена закупівля французьких 155-мм артилерійських систем стали частиною більшого військово-технічного співробітництва двох країн. Активізація Вірменії у цьому напрямку відбулася після погіршення міжнародних відносин з організацією ОДКБ та Росією на тлі війни в Нагірному Карабаху.

У жовтні торік Вірменія підписала з представниками Франції угоду про закупівлю систем, які мають посилити протиповітряну оборону країни.

За інформацією Reuters, країни погодили купівлю трьох радіолокаційних станцій GM 200 виробництва Thales, а також підписали меморандум про взаєморозуміння щодо майбутньої поставки французьких носимих зенітних комплексів малої дальності Mistral.

Місяцем пізніше в межах програми військового співробітництва між двома країнами до Вірменії було поставлено партію з кількох десятків бронемашин Bastion.

Після невтішних для Вірменії результатів Другої карабаської війни та охолодження відносин з ОДКБ країна почала посилювати власні збройні сили та активно закуповувати озброєння на світовому ринку.

У березні цього року міністерство оборони Вірменії розмістило замовлення на 84 одиниці 155-мм причіпних артилерійських систем ATAGS індійського виробництва.

Крім того, згідно з інформацією індійських ЗМІ, Вірменія уклала контракт з індійською оборонною компанією Bharat Dynamics Limited на постачання 15 зенітних комплексів середньої дальності Akash.

KNDS Nexter Systems Артилерія Вірменія Міжнародна виставка САУ CAESAR Світ Франція