fbpx
Франція відправила Вірменії партію бронемашин Bastion

Франція відправила Вірменії партію бронемашин Bastion

Бронетехніка Вірменія Грузія Європа Кавказ Франція

Вірменія отримала партію бронемашин Bastion від компанії Acmat в рамках програми військового співробітництва з Францією.

Про це повідомляють азербайджанські Telegram-канали.

Партія, що візуально складається з 22 бронемашин, прибула до грузинського порту Поті, з якого залізницею відправилася до Вірменії.

Зазначається, що відправником вантажу є французька компанія ARQUUS.

Нагадаємо, що глава закордонного відомства Франції Катрін Колонна під час свого нещодавнього візиту до Вірменії заявила, що Париж погодився підписати з Єреваном угоду про постачання військової техніки, яка необхідна для забезпечення вірменських оборонних потреб.

Крім бронетехніки, Франція пообіцяла продати Вірменії засоби протиповітряної оборони для захисту повітряного простору країни.

Французи відмовилися уточнити, яка військова техніка і озброєння будуть поставлені Вірменії у рамках майбутніх контрактів.

Спираючись на слова французьких високопосадовців можна припустити, що бронемашини були придбані Вірменією, а не передані на безоплатній основі.

Азербайджан негативно сприйняв вірмено-французьку оборонну співпрацю. Баку попередив, що постачання Францією зброї Вірменії може спровокувати новий конфлікт на Південному Кавказі.

Крім французького ОПК, Вірменія дивиться в бік індійського. Індія раніше поставила Вірменії реактивні системи залпового вогню Pinaka власної розробки, які вперше були продані за кордон.

Також були поставлені протитанкові ракети та партія боєприпасів. Постачання зброї здійснювалося транспортним коридором через територію Ірану.

Як повідомило інтернет-видання Indian Defence Research Wing, на початку серпня індійська оборонна компанія Bharat Forge Ltd. передала Вірменії шість 155-мм гаубиць ATAGS в рамках контракту на суму 155,5 млн доларів.

Угода передбачає постачання протягом трьох років 90 артилерійських гаубиць цього типу.

Бронетехніка Вірменія Грузія Європа Кавказ Франція