fbpx
Вторгненню Росії в Україну протистоять 700 тисяч українських військових – Зеленський

Вторгненню Росії в Україну протистоять 700 тисяч українських військових – Зеленський

Війна з Росією Володимир Зеленський ЗСУ Україна

Сили оборони України тримають оборону на визначених рубежах та знищують російських загарбників.

Про це в інтерв’ю ведучим національного марафону розповів президент України Володимир Зеленський, передає «НВ».

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що на сьогодні вторгненню Росії в Україну протистоять 700 тисяч українських військових.

«З точки зору об’єму тих сил, які застосувала Російська Федерація, використовуючи абсолютно все — резерви, “тиху” мобілізацію тощо. […] Багато вони перекинули військ. […] Це дійсно великий об’єм», — зазначив президент.

Також президент наголосив, що для того, щоб протистояти Росії українська армія мала налічувати не 250 тисяч військових, включно з бойовими 120 тисячами, а набагато більше.

Військові ЗСУ. Фото: 72 ОМБр

«Але навіть плюс 100 тисяч не змогли б зупинити їх. Сьогодні це 700 тисяч. Ви бачите результат роботи 700 тисяч людей, які воюють, щоб захищати таку територію», — підкреслив Зеленський.

Президент України не уточнив чи мова іде виключно про Збройні Сили чи загалом Сили оборони України у, які крім ЗСУ входять інші силові структури.

Нагадуємо, що на початок війни чисельність Збройних Сил України становила близько 250 тисяч. Відповідно до законодавства України, вона не може перевищувати 261 000 осіб, у тому числі 215 000 військовослужбовців.

Проте, в особливий період ця кількість може збільшуватися за рахунок резервістів та мобілізованих.

Нещодавно стало відомо, що Сили територіальної оборони Збройних Сил України досягли майже 110 тисяч особового складу. Також додатково створено понад 700 добровольчих формувань територіальних громад. Тероборона отримує не лише вітчизняну зброю, а й західні зразки озброєння.

Бійці територіальної оборони ЗС України. Травень 2022. Фото: Командування ТРО

До початку повномасштабного вторгнення, у рамках розгортання системи територіальної оборони в Україні планувалося створити понад 150 батальйонів.

Бригади територіальної оборони України (ТРО) станом на січень 2022 рік

У складі Сил ТрО ЗСУ тривало формування 25 бригад (один регіон – одна бригада), які об’єднуватимуть понад 150 батальйонів (один батальйон на район).

Війна з Росією Володимир Зеленський ЗСУ Україна