fbpx
Вцілілих добили авіабомби: десатники розбили механізований штурм на Донеччині

Вцілілих добили авіабомби: десатники розбили механізований штурм на Донеччині

79 бригада ДШВ Авіаційне озброєння Війна з Росією Втрати Росії Десантно-штурмові війська (ДШВ) Донецька область Росія Україна

Десантники 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади знищили сім бойових машин піхоти противника в районі Новомихайлівки.

Відповідне відео оприлюднила пресслужба бригади.

«Справжній портал до пекла відкрили окупанти у районі Новомихайлівки на Донеччині – і продовжують заходити у нього цілими колонами», – прокоментували у бригаді.

Судячи з відео, ворожі бойові машини з десантом знищувалися протитанковими засобами, мінами та FPV-дронами.

Вцілілі російські піхотинці сховалися в одному з будинків, однак були виявлені дроном-розвідником, який навів на росіян авіабомби.

Тип авіабомби, якою завдавали удари по позиції противника, невідомий.

«Частина росіян виявилась дивовижно живучою – і змогла укритись в одному з будинків. Але українська авіація, що нас підтримує, не залишила загарбникам жодного шансу. Точно у ціль», – йдеться у повідомленні десантників.

Повітряні сили Збройних Сил України все частіше застосовують високоточні авіабомби проти скупчень російської піхоти.

Раніше, 16 червня, повідомлялося, що українська авіація завдала удару корегованими авіабомбами по позиціях ворога в оточеному заводі у Вовчанську.

Арсенал Повітряних сил поповнився широкою номенклатурою авіабомб західного виробництва, які адаптують під застосування з наявних винищувачів та штурмовиків.

Нещодавно «Мілітарний» розповідав, що український МиГ-29 на граничній висоті запустив з кабрування французькі авіабомби AASM-250 по Бєлгородщині.

Пілот українського винищувача виконав складний маневр кабрування з двома авіаційними бомбами на гранично низькій висоті, щоб не потрапити у зону ураження російських зенітних систем поблизу лінії фронту.

79 бригада ДШВ Авіаційне озброєння Війна з Росією Втрати Росії Десантно-штурмові війська (ДШВ) Донецька область Росія Україна