fbpx
З’явилось підтвердження знищення ОТРК «Ельбрус» у Вірменії

З’явилось підтвердження знищення ОТРК «Ельбрус» у Вірменії

Азербайджан Вірменія Кавказ Нагірний Карабах ОТРК Світ

Сьогодні з’явилось підтвердження знищення ОТРК «Ельбрус» у Вірменії азербайджанською армією.

Фото знищеної пускової оприлюднило видання BBC News.

Азербайджан заявив про знищення вірменського оперативно-тактичного ракетного комплексу 14 жовтня 2020 року.

Комплекс був розміщений на території Вірменії неподалік Кельбаджарського району Азербайджану у Нагірному Карабасі.

Розгортання комплексу було помічено близько 8:36 14 жовтня 2020 року.

«З метою забезпечення безпеки цивільного населення як легітимна військова ціль ракетний комплекс, розміщений на стартовій позиції, був виведений з ладу точним вогнем», – йдеться у повідомленні міністерства оборони Азербайджану

ОТРК «Ельбрус» ЗС Вірменії

Окрім знищення цього вірменського ОТРК, заявлено, що того ж дня близько 1:00 на тому ж напрямку були знищені ще декілька інших комплексів вірмен виведених на стартові позиції.

Азербайджан стверджує, що в районах розміщення вогневих позицій ОТРК не було цивільних об’єктів чи іншої інфраструктури.

Згодом інформацію про ураження військової техніки на території Вірменії офіційно підтвердили у міністерстві оборони Вірменії:

«ЗС Азербайджану 14 жовтня нанесли удари по військовій техніці, яка використовувалась в ході бойового чергування на території Республіки Вірменія, біля Карвачара (Кельбаджар), лише на основі припущень про те, що ця техніка готова була нанести удар по мирним населеним пунктам Азербайджану. На щастя жертв та поранених немає», – йдеться у повідомленні

Інтерактивна карта бойових дій у Нагірному Карабасі:

Нагадаємо, що 27 вересня 2020 року Азербайджан оголосив про контрнаступ на територію Нагірного Карабаху, що контролює не визнана «Нагірно-Карабахська Республіка», яку підтримує Вірменія.

Азербайджан Вірменія Кавказ Нагірний Карабах ОТРК Світ