fbpx
Залужний опублікував схему масованої ракетної атаки на Україну

Залужний опублікував схему масованої ракетної атаки на Україну

Валерій Залужний Війна з Росією Ракетний удар Україна

Під час ракетної атаки 10 жовтня ворог застосував проти України ракети повітряного, морського та наземного базування, балістичні ракети, зенітні керовані ракети, розвідувальні та ударні БПЛА типу “Shahed-136”.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний опублікував схему завдання ракетних ударів.

Він підкреслив, що сили протиповітряної оборони Повітряних сил, Сухопутних військ ЗСУ та інші зенітні розрахунки знищили більшість ракет та боєприпасів.

В умовах такої інтенсивності завдання ударів одночасно з усіх напрямків вони (сили ППО, – ред.) продемонстрували професійність і відданість справі. Ми змушені відбивати ці атаки, застосовуючи озброєння радянських часів, яке до того ж маємо в недостатній кількості“, – підкреслив Залужний.

Схема ракетної атаки по території України 10 вересня 2022 Фото: Головнокомандувач ЗСУ

У Командуванні повітряних сил повідомили, що окупанти застосували ракети Х-101, Х-555, які запускали з району Каспію із одинадцяти літаків-ракетоносців стратегічної бомбардувальної авіації Ту-95 та Ту-160.

Також використали крилаті ракети “Калібр” із кораблів у Чорному морі, а ОТРК “Искандер” летіли із точок наземного базування з різних напрямків.

Також ворог запускав ракети із зенітних ракетних комплексів С-300 та РЗСВ “Торнадо-С”.

Всього по території України було випущено 84 російських ракети, 43 з них збиті. Із 24-х російських безпілотників вдалося знешкодити 13.

За даними ДСНС України, станом на 21:00 в Україні через ракетні обстріли знеструмлено 1307 населених пунктів.

Загинуло 14 людей і ще 97 травмовано.

Нагадаємо, міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт повідомила, що Україна отримає першу з чотирьох систем “IRIS-T” найближчими днями.

Валерій Залужний Війна з Росією Ракетний удар Україна