fbpx
ЗСУ ліквідували російських військових біля Вербового 

ЗСУ ліквідували російських військових біля Вербового 

Артилерія БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Втрати Росії Десантно-штурмові війська (ДШВ) Запоріжжя ЗСУ Україна

Українські військові уразили групу російських загарбників біля Вербового на запорізькому напрямку.

Для знищення окупантів застосували осколково-фугасні та касетні артилерійські снаряди та FPV-дрони.

Відео бойової роботи опублікувала 71 окрема єгерська бригада Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Судячи з кадрів, пересування російських військових було зафіксовано українським розвідувальним безпілотником.

Група піхоти окупантів рухалася польовою дорогою вздовж лісопосадки наподалік населеного пункту Вербове у Запорізькій області. Серед загарбників вже були поранені, яких вони намагалися евакуювати.

Після цього артилерія 71-ї єгерської бригади ДШВ завдала удару по росіянам касетними та осколково-фугасними боєприпасами.

Частина окупантів кинула своїх поранених співслужбовців та намагалася втекти.

Однак, українські військові після артилерійського удару застосували FPV дронів-камікадзе, який уразив групу солдатів противника, що призвело до загибелі і поранення частини з них.

По решті росіян, які залишилися  живими і спробували здійнювати подальший рух, українська артилерія знову завдала ударів. В результаті чого, росіяни знову понесли втрати у живій силі.

За даними ранкового зведення Генштабу ЗСУ у понеділок 9 жовтня, Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, мають частковий успіх в районах західніше Вербового. Також, на запорізькому напрямку українські військові відбили атаку росіян в районі північніше Новопрокопівки Запорізької області.

Нагадаємо, минулого місяця командувач оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександр Тарнавський повідомив, що українська армія прорвала оборону російських окупаційних військ в районі села Вербове.

За декілька днів до цього, OSINT-аналітики повідомили, що українські механізовані підрозділи пересікли російський рубіж оборони в районі цього населеного пункту. До такого висновку вони дійшли опираючись на опубліковані у мережі росіянами фото та відео з передової.

Артилерія БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Втрати Росії Десантно-штурмові війська (ДШВ) Запоріжжя ЗСУ Україна