fbpx
ЗСУ ліквідували велику групу російських пілотів БПЛА

ЗСУ ліквідували велику групу російських пілотів БПЛА

M142 HIMARS Війна з Росією Втрати Росії Донецька область Україна

Велику групу російських пілотів ударних FPV-дронів було ліквідовано на полігоні під Іловайськом.

Про це повідомляє видання ВЧК-ОГПУ з посиланням на власні джерела.

Інцидент відбувся 24 січня близько 15:00. По території військової частини окупантів, що розташована неподалік села Покровка Іловайської міської громади, був нанесений ракетний удар внаслідок якого загинуло 24 російських військовослужбовці та ще 4 отримали поранення.

На об’єкті, що потрапив під удар, знаходились російські інструктори та пілоти ударних безпілотників, що проходили навчання.

Згодом, 25 січня, українським блогером було опубліковане відео супроводження об’єкту українським безпілотником, а також наслідки його ураження.

Факт ліквідації групи пілотів підтвердила низка російських блогерів дотичних до ЗС РФ, а також представники організації, що проводила підготовку пілотів.

Вони повідомили, що на полігоні проходили “екзамен” російські пілоти команди “Судный день” із так званого “батальйону ім. Павла Судоплатова”. Вони відомі активним застосованням ударних FPV-дронів на передовій.

Зазначається також, що внаслідок удару постраждали лише люди в ураженій будівлі, хоча на полігоні було безліч інших цілей. Це, нібито, стало можливим через витік інформації про конкретний захід.

Начальник курсів проекту «Судный день» розіслав без будь-якої перевірки через бот незнайомим людям координати, куди приїжджати на підготовку. Прилетіли Хімарси. Є загиблі“, – повідомив один із російських блогерів.

Варто зазначити, що досвідчені пілоти безпілотників залишаються дефіцитним ресурсом в умовах нарощення об’ємів виробництва та використання FPV-дронів. Їх ліквідація має полегшити роботу українським військовим.

Сам об’єкт, в якому була уражена група російських окупантів, знаходиться більше ніж в 50 кілометрах від лінії бойового зіткнення.

Місце ліквідації російських пілотів БПЛА. Фото: мапа DeepState.

Нагадаємо, що українські військові цього місяця ліквідували у Криму російського полковника, командира 3-го радіотехнічного полку (в/ч 85683) Повітряно-космічних сил РФ Ісмагілова Вадима Наільйовича.

M142 HIMARS Війна з Росією Втрати Росії Донецька область Україна