fbpx
ЗСУ уразили зенітні комплекси у Криму — Генштаб

ЗСУ уразили зенітні комплекси у Криму — Генштаб

Генеральний штаб Крим ППО та ПРО С-300 С-400 Україна

Українські військові 10 червня завдали низки успішних ударів по російських дивізіонах зенітних комплексів С-400 та С-300 в окупованому Криму.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ

«Сьогодні вночі Сили оборони України завдали успішних ударів одному зенітному ракетному дивізіону С-400 окупантів поблизу Джанкоя, а також двом ворожим зенітним ракетним дивізіонам С-300 біля Чорноморського та Євпаторії», — повідомили у відомстві.

У Генштабі зазначили, що жодну з випущених ракет не перехопила протиповітряна оборона супротивника. У зазначених районах після ударів зафіксоване негайне припинення роботи радарів комплексів С-300/С-400, що може свідчити про їх ураження.

Також, за словами військових, у всіх трьох районах стартових позицій зенітних ракетних дивізіонів відзначили детонацію боєкомплектів.

Зенітний ракетний комплекс С-400

Цю інформацію підтверджує російське видання Astra, яке з посиланням на власні джерела повідомило про пошкодження двох російських комплексів С-300 та чотирьох радарів унаслідок нічної ракетної атаки на Крим.

За їхньою інформацією, для завдавання ударів українські Сили оборони запустили щонайменше 10 ракет ATACMS. Жодна з них не була збита.

Чотири ракети влучили за місцем дислокації 31 дивізії ППО МО РФ у Джанкойському районі, де було пошкоджено дві станції радіолокації, поранений один військовослужбовець.

Ще чотири ракети влучили за місцем дислокації цієї дивізії в Сакському районі. Там пошкоджена військова техніка, її кількість і ступінь пошкоджень встановлюють, поранений ще один військовослужбовець.

Ще дві ракети поцілили місце дислокації 31 дивізії ППО МО РФ у Чорноморському районі, за кілька кілометрів від села Громове. Там пошкоджено ще дві РЛС, два комплекси С-300, один військовослужбовець загинув, четверо поранені, повідомили джерела ASTRA.

Селища Громове, згадане джерелами, та Чорноморське, згадане Генштабом, розташовані на мисі Тарханкут, однак між ними відстань близько 18 кілометрів. Відповідно, мова може йти про ураження двох різних дивізіонів.

Виявлена російська батарея ЗРК С-300ПМУ на мисі Тарханкут, 1 червня 2024 року. Фото: КіберБорошно.

Натепер у вільному доступі немає фото або відео об’єктивного контролю уражених російських систем протиповітряної оборони з місць їх дислокації.

Генеральний штаб Крим ППО та ПРО С-300 С-400 Україна