fbpx
ЗСУ знищили базу російських військових у Скадовську

ЗСУ знищили базу російських військових у Скадовську

Війна з Росією Втрати Росії Європа Світ Україна Херсонщина

Збройні сили України завдали удар по базі російських військових у місті Скадовськ, Херсонської області.

Про це повідомляє радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у своєму Telegram каналі.

Удар був завданий сьогодні о 9-й ранку, по будівлі колишнього колгоспу “Радянська Україна” на розі Гагаріна та Портової.

У цій будівлі за свідченнями місцевих був розміщений табір російських військових, де вранці пролунали два потужних вибухи. Наразі до місця удару нікого не підпускають, рух транспорту заблокований.

Як повідомляють, близько п’яти російських військових загинули, 15 отримали поранення.

Все заблоковано, і близько не пускають.Вже відомо про мінімум 15 поранених та п’ять “хороших русских”, що ніколи не поврнуться додому – розповів Петро Андрющенко, радник міського голови Маріуполя.

Наразі на місці помічені російські військовослужбовці. Деякі російські Telegram-канали підтверджують, що удар був завданий по базі російських військових. Також, шириться інформація, що у будівлі розміщувались працівники ФСБ.

Це вже другий відомий випадок у цьому місяці, зі знищення бази розміщення російських військовослужбовців. Так, 1 листопада, Збройні сили України завдали удар по російським військам розміщеним на Арабатській стрілці в Херсонській області.

Внаслідок удару, Українські військові ліквідували трьох штабних офіцерів повітрянодесантних військ Росії.

Тоді ракети поцілили у дві бази відпочинку – пансіонат «Юний» і «Блакитне полум’я» в селі Стрілковому.

Ліквідовані російські офіцери з повітрянодесантних військ Росії. Листопад 2023. Фото: @666_mancer

Згідно з фотографією з проводів ліквідованих російських офіцерів загинули:

  • Оперативний черговий – заступник начальника центру управління Командування Повітряно-десантних військ полковник Добряков Вадим Вікторович;
  • Начальник відділу (планування вогневого ураження противника) оперативного управління штабу Повітряно-десантних військ полковник Коблов Олексій Миколайович;
  • Оперативний черговий – заступник начальника центру управління Командування Повітряно-десантних військ полковник Галкін Олександр Миколайович.

Війна з Росією Втрати Росії Європа Світ Україна Херсонщина