fbpx
Завтра в Брюселі засідання комісії Україна-НАТО

Завтра в Брюселі засідання комісії Україна-НАТО

НАТО Україна Україна-НАТО

6 травня у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі відбудуться засідання Військового комітету Україна – НАТО на рівні начальників генеральних штабів та Військового комітету НАТО з країнами-контрибуторами операції Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані. Для участі у цих засіданнях сьогодні, 5 травня, до Брюсселю вилітає українська військова делегація на чолі з начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України генералом армії України Сергієм Кириченком.

Загалом у засіданнях Військового комітету Україна – НАТО на рівні начальників генеральних штабів та Військового комітету НАТО з країнами-контрибуторами операції Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані візьмуть участь понад 40 начальників генеральних штабів з країн-членів та партнерів НАТО.

В ході засідання Військового комітету НАТО з країнами-контрибуторами операції Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані його учасники планують обговорити поточний стан та перспективи проведення цієї операції Альянсу.

По завершенні засідання начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Сергій Кириченко планує провести робочу зустріч з Верховним Головнокомандувачем Стратегічного командування НАТО з трансформації генералом Джеймсом Маттісом. Також заплановані робочі зустрічі з начальником Генерального штабу Збройних сил Турецької Республіки армійським генералом Мехметом Башбугом, начальником Штабу оборони – Головнокомандувачем Збройних сил Королівства Данія адміралом Тімом Слот Йоргенсоном, начальником Штабу оборони Збройних сил Канади генералом Уолтом Натанчиком та начальником Генерального штабу Румунської Армії адміралом Георге Маріном.

Перед початком засідання Військового комітету Україна – НАТО на рівні начальників генеральних штабів заплановано робочу зустріч генерала армії України Сергія Кириченка з Головою Військового комітету НАТО адміралом Джампаоло Ді Паола.

Під час засідання Військового комітету Україна – НАТО на рівні начальників генеральних штабів обговорюватимуться трансформаційні процеси у Збройних Силах України у світлі виконання Державної програми розвитку Збройних Сил України на 2006 – 2011 роки, а також поточний стан та перспективи участі миротворчого персоналу Збройних Сил України в операціях під проводом НАТО.

По завершенні засідання начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Сергій Кириченко планує провести робочу зустріч з Головою Військового комітету Європейського Союзу генералом Анрі Бентежеа.

Прес-служба Міністерства оборони 

НАТО Україна Україна-НАТО