fbpx
Про долю трьох іноземних найманців які приймали участь у бойових діях на Донбасі на стороні російсько-терористичних військ.

Про долю трьох іноземних найманців які приймали участь у бойових діях на Донбасі на стороні російсько-терористичних військ.

Найманці ОРДЛО Покарання бойовиків Російська агресія Російсько-терористичні війська

Польські прикордонники затримали громадянина Австрії, підозрюваного в скоєнні воєнних злочинів на Сході України, – передає видання euronews

Щоправда зараз в мережі суперечлива інформація на чиєму боці він воював. Австрійська прокуратура стверджує, що він приймав участь у бойових діях на Донбасі на боці лояльних уряду України сил. Однак представник прикордонної поліції Польщі, яка і затримала громадянина Австрії, Даріуш Сеніцький заявив агентству AFP, що затриманий “був членом сепаратистської групи”.

Минулого року в наслідок спецоперації Службою Безпеки України був затриманий громадянин Бразилії, який з 2014 по 2015 рік приймав участь у боях на Донбасі на стороні російсько-терористичних військ. У січні цього року згідно з вироком Печерського райсуду іноземець визнаний винним за ч.1 ст.258-3 — створення терористичної організації, і ч. 2 ст. 260 КК України — створення не передбачених законом збройних формувань та засуджений на 13 років позбавлення волі.

Виданням The Washington Post опублікував статтю про 29-річного Гійома Кувельє, який брав участь у бойових діях проти Збройних сил України на боці бойовиків у 2014-му та 2015-му роках, у 2017-му році успішно пройшов курс молодого бійця Армії США та розпочав службу у лавах цього підрозділу збройних сил Америки. Кувельє зараз проходить службу на Гавайських островах.

https://twitter.com/Tmgneff/status/859112021471768576

“Бойовий шлях” Кувельє на Україні було задокументовано на відео. Він зокрема фігурує у стрічці Polite People, “Ввічливі люди”, яка доступна на Amazon.com та сюжетах присвячених діяльності міжнародних підрозділів найманців та бойовиків з різних країн світу, які прибували на Донбас підтримувати т.з. “республіки”, – передає Голос Америки

У згаданій вищі документальній стрічці демонструється спільна фотографія Кувельє із ватажком бойовиків Гіркіним. У відео Кувельє характеризував себе як французького націоналіста, прихильника націонал-соціалізму.

Про Кувельє є інформація і на українському сайті “Миротворець” де можна ознайомитись з деталями його участі у бойових діях на Донбасі.

За інформацією The Washington Post, в Армії США не були поінформовані про минуле Гійома, який має подвійне громадянство Франції та США. Щодо нього розпочато внутрішнє розслідування.

Речник Армії США заявив виданню, що службу часто забороняють тим, хто раніше продемонстрував екстремістські погляди, чи дії.

“У разі, якщо офіційний представник Армії встановлює, що бажаючий вступити на службу відповідає стандартам Армії США, посадовець може у виняткових випадках дозволити тому, хто спокутував помилки минулого, служити своїй країні. Але у багатьох участь у банд формуваннях, або екстремістській діяльності нівелює шанси стати військовослужбовцем”, – наводить слова речника Армії США The Washington Post.

Видання зв’язалось із Кувельє і той підтвердив, що служить в Армії США, але наголосив, що змінив свої погляди, хоче порвати із минулим і прагне захищати “свою країну та її Конституцію”.

Він також заявив, що публікація інформації про його минули поставить під загрозу його кар’єру в Армії США та послужить тим, хто хоче осоромити збройні сили Америки. Він просив журналістів не публікувати статтю.

Найманці ОРДЛО Покарання бойовиків Російська агресія Російсько-терористичні війська