fbpx
Непальські найманці масово дезертирують із російської армії

Непальські найманці масово дезертирують із російської армії

Війна з Росією Втрати Росії Найманці Непал Росія Україна

Найманці з Непалу масово дезертирують із російської армії через жорстоке поводження та великі втрати.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки.

Повідомляється, що втеча найманців із Непалу, закріплених за військовою частиною №29328, спричинена величезними втратами у «м’ясних штурмах», жорстоким ставленням польових командирів, включно з позасудовими стратами за відмову від виконання наказів. Крім того, найманцям не виплачують обіцяні гроші.

Росіяни проводять активні пошуки втікачів в окупованих українських населених пунктах, зокрема на Луганщині, де перебував особовий склад в/ч №29328, але, як правило, результатів цей процес не дає.

Командування військової частини у рапортах і доповідях звітує про дезертирство, пояснюючи це ймовірним відбуттям до рідної країни через землетрус.

«Утім потрапити з окупованої Луганщини назад до Непалу самотужки ― справа не надто легка. До того ж, за участь у бойових діях проти України у складі російської армії громадянам Непалу у їхній державі може загрожувати притягнення до відповідальності. У підсумку бажання заробити «легких» грошей перетворилося для непальських найманців на пастку, безпечного виходу з якої не існує», — йдеться в повідомленні ГУР.

Найманці з Непалу у російській армії

Нещодавно «Мілітарний» повідомляв, що уряд Непалу звернувся до Росії з проханням відправити назад сотні непальських громадян, які були незаконно завербовані для участі в російсько-українській війні.

Також непальський уряд просить репатріювати тіла своїх загиблих громадян. Міністр закордонних справ Непалу Нараян Пракаш Сауд заявив, що російська армія завербувала понад 200 громадян Непалу для участі в бойових діях в Україні, і щонайменше 14 з них загинули.

Також повідомлялося, що непальські правоохоронці затримали десятьох осіб за підозрою у незаконному вербуванні мешканців країни до російської армії.

Затримані незаконно брали з кожної людини до $9000 і відправляли їх до Росії за «туристичними візами», головно через ОАЕ.

Потім їх вербували до російської армії. Нагадаємо, у жовтні цього року на авдіївському напрямку українські військові захопили у полон російського найманця з Непалу.

У жовтні 2023 року видання The New York Times розповіло про десятки непальців, які підписали контракти з російською армією і вирушили на війну в Україні.

Війна з Росією Втрати Росії Найманці Непал Росія Україна