fbpx
Авіаудар США у Сирії: Дамаск і Москва лютують

Авіаудар США у Сирії: Дамаск і Москва лютують

Близький Схід Росія Світ Сирія США

Напередодні коаліція завдала удару по конвою, що рухався у напрямку авіабази на кордоні Сирії та Йорданії. У США заявили, що колона під‘їхала надто близько до місця, де американці тренують поміркованих повстанців. У командуванні коаліції твердять, що спочатку відкрили попереджувальний вогонь, однак просирійські війська відмовилися змінити курс і порушили кордони зон безпеки, про які домовилися в Астані. Росія, Іран і Туреччина виступають гарантами цих зон деескалації.

У Пентагоні запевняють, що пріоритети США у Сирії не змінилися і головним завданням залишається боротьба з бойовиками “Ісламської держави”, а не втручання у громадянську війну, що точиться в країні 6 років.

Дамаск назвав обстріл колони “брутальною атакою на сили, що воюють з тероризмом”, їх головний союзник РФ розлючені останнім авіаударом коаліції на чолі зі США по загонах, що воюють на боці Башара Ассада у Сирії. У російському МЗС назвали інцидент “порушенням суверенітету” країни, наголосивши, що це не сприятиме “політичному процесу”.

 

За матеріалами Euronews

Близький Схід Росія Світ Сирія США