fbpx
Розпочалися стрільби розрахунків ЗРК України

Розпочалися стрільби розрахунків ЗРК України

Державний випробувальний полігон «Ягорлик» ЗРК ЗРК «Бук» ЗСУ Навчання Об’єднані зусилля С-125 С-300 Україна Херсонщина

Розпочались бойові стрільби підрозділів зенітних ракетних військ ЗСУ з бойовими розрахунками ЗРК С-300, С-125 та Бук-М1.

Про це повідомляє Повітряне командування “Схід”.

Відпрацьовуються підготовка та ведення протиповітряного бою у новому позиційному районі.

Стрільби ЗРК проходять на полігоні «Ягорлик» на Херсонщині, в рамках стратегічних навчань “Об’єднані зусилля – 2020“.

Повідомляється, що Міністр оборони України Андрій Таран та Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак спостерігали за одним з етапів навчання підрозділів ЗРВ Повітряних Сил та Сухопутних військ

Бойові розрахунки вже провели перевірочні пуски зенітних ракет різної дальності. Попереду бойова робота по контрольних цілях.

«Особовий склад відпрацював імітаційні пуски на “відмінно”. Перехопили та умовно знищило всі цілі. За кілька днів бойові розрахунки зенітних ракетних комплексів С-300 та Бук-М1 виконуватимуть реальні бойові стрільби по реальних повітряних цілях», – повідомив командувач ПВК “Схід” генерал-майор Олег Струцінський.

Навчання триватимуть до кінця тижня. Після цього підрозділи повернуться в пункти постійної дислокації, де продовжать нести бойове чергування.

Під час активної фази навчань, зокрема, розігруватимуть сценарій масованого повітряного нападу ворога, завдання з відбиття якого покладене на зведений зенітний ракетний полк.

Бойові розрахунки комплексів С-300 та Бук-М1 повинні будуть знищити ворожі повітряні цілі, що рухатимуться з різною швидкістю, на різних висотах та віддалі.

Їхню роль традиційно гратимуть БПЛА ВР-3 «Рейс», котрі за своїми характеристиками є досить незручною малопомітною ціллю, більше схожою на ракету.

Підкреслюється, що бойові стрільби зенітних ракетних комплексів на полігоні «Ягорлик» у Херсонській області проводяться з 2016 року.

Державний випробувальний полігон «Ягорлик» ЗРК ЗРК «Бук» ЗСУ Навчання Об’єднані зусилля С-125 С-300 Україна Херсонщина