fbpx
Визначено найкращий танковий взвод ОК «Схід»

Визначено найкращий танковий взвод ОК «Схід»

17 танкова бригада ЗСУ Танк Україна

Завершилися змагання на найкращий танковий взвод Оперативного командування «Схід».

Про це повідомляє 17 ОТБр.

Змагання на найкращий танковий взвод ОК «Схід» тривали чотири дні. За перше місце змагалися танкісти п’яти бригад.

Танкісти випробовували себе на влучність у швидкісній стрільбі з пістолета, бойовій стрільбі у складі взводу, снайперській стрільбі з танка та демонструватимуть свою майстерність у водінні бойових машин.

Під час бойових стрільб у складі взводу дії учасників змагань оцінювалися з точки зору: постановки наказу командиром взводу, командирами танків, тактичні дії в ході виконання бойової стрільби, вогневе ураження та управління в ході виконання.

Танкові змагання ЗСУ. Фото: 17 ОТБр

Приділялася велика увага тому, як відходили танки, тобто під прикриттям димів або без прикриття, як здійснювався маневр.

«На змаганнях командири приймали нестандартні рішення та трохи відходили від бойового статуту, що дуже важливо. В подальшому будемо подавати пропозиції щодо застосування певних тактичних дій, внесення змін в бойові статути», – прокоментував начальник управління підготовки ОК «Схід» полковник Володимир Кокорєв.

Під час водіння бойових машин, танкістам довелося долати вісім перешкод.

До змагань були залучені як танкісти з досвідом торішніх змагань, так і «новачки», з метою набуття досвіду.

Були визначені три кращих взводи у чотирьох номінаціях: спортивна, професійна, водіння та оборонний бій.

«17 окрема танкова бригада була відзначена у всіх номінаціях, а ось в оборонному бою їй не було рівних», – розповідають військові.

За загальною кількістю балів найкращим танковим взводом ОК «Схід» було визнано танковий взвод 17 окремої танкової бригади.

Переможцям було вручено кубок та перехідний танк.

Повідомляється, що вже через місяць взвод вирушить змагатися за перше місце на змаганнях на найкращий танковий взвод Сухопутних військ.

Переможець в подальшому боротися за титул кращого танкового взводу ЗС України, а згодом представлятиме Збройні сили України у Німеччині.

Командир 17 окремої танкової бригади привітав танкістів з перемогою: «Вітаю колектив бригади з першим місцем на змаганнях на кращий танковий взвод серед бригад ОК «Схід». Дякую за старанність, професіоналізм та перемогу на Славу 17 бригади!»

17 танкова бригада ЗСУ Танк Україна