fbpx
У Чернівцях оштрафували підприємство за порушення соцгарантії військових

У Чернівцях оштрафували підприємство за порушення соцгарантії військових

Законодавство ЗСУ Соціальні гарантії

У Чернівцях оштрафували публічне акціонерне товариство за незаконне звільнення двох працівників, які пішли на контрактну службу до Збройних сил України.

Про це повідомляють у прес-службі управління Держпраці в Чернівецькій області

Своїми діями підприємство порушило частину третю статті 119 Кодексу законів про працю України – «Гарантії для працівників на час виконання державних або громадських обов’язків» та Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу»

«Інспектори управління Держпраці виявили, що підприємство з Чернівців звільнило двох своїх працівників, які підписали контракт на проходження військової служби в ЗСУ. На роботодавця наклали штраф у розмірі 74 460 гривень», – йдеться у повідомленні.

Також у прес-службі повідомили, що в зв’язку з зі збільшенням мінімальної заробітної платні у разі недотримання роботодавцем встановлених законом гарантій та пільг працівникам, котрі залучаються до виконання обов’язків, передбачених законами України «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про альтернативну (невійськову) службу, «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», штрафна санкція становить суму у 41 730 гривень щодо кожного працівника, чиї соціальні та трудові права порушено.

 

Законодавство ЗСУ Соціальні гарантії