fbpx
Латвія отримала від Данії ПЗРК Stinger

Латвія отримала від Данії ПЗРК Stinger

Балтія Данія Закупівлі Латвія ПЗРК Stinger

Латвія отримала у Данії переносні зенітно-ракетні комплекси “Stinger” в рамках угоди між міністерствами оборони обох країн.

Про це повідомляє Міністерство оборони Латвії

В рамках цієї угоди були поставлені пускові та ракети до переносних ракетних комплексів.

У серпні цього року латвійські інструктори пройшли навчання операторів Stinger у Фінляндії, що також має такі ПЗРК на озброєнні. Тепер же інструктори почали підготовку латвійських військових у новоствореному Навчальному центрі Повітряних сил ЗС Латвії.

У подальшому можливості центру будуть розширюватись та у 2019 році до нього має надійти спеціальний тренажер.

Нагадаємо, що у серпні 2017 року міністерства оборони Латвії та Данії підписали угоду про придбання переносних зенітно-ракетних комплексів Stinger, що перебувають на озброєнні данської армії. Комплекси будуть поставлені до військових формувань Латвії включаючи добровольчим підрозділам Земесардзе

FIM-92 Stinger — переносний зенітно-ракетний комплекс класу «земля-повітря» з інфрачервоною головкою самонаведення розробки американської компанії General Dynamics, призначений для ураження вертольотів і літаків противника, що низько летять, на зустрічних і наздоганяючих курсах в умовах впливу природних і штучних теплових перешкод.

Комплекс перебуває на озброєнні армії США, а також армій 28 країн світу. На пострадянському просторі цей ПЗРК став найбільш відомим завдяки їх використанню в Афганістані місцевими угрупуваннями проти радянської армії.

Балтія Данія Закупівлі Латвія ПЗРК Stinger