fbpx
Президент представив Наливайченка як голову СБУ

Президент представив Наливайченка як голову СБУ

Віктор Ющенко СБУ Україна

Президент України Віктор Ющенко представив керівному та особовому складу Служби безпеки України новопризначеного Голову СБУ Валентина Наливайченка. «Я хотів би привітати Валентина Олександровича Наливайченка з цим призначенням. Він – знана людина в кабінетах СБУ багато-багато років, людина, яка здатна в рамках реформування СБУ принести ті необхідні зміни, яких ця Служба сьогодні потребує», – сказав Віктор Ющенко. Він назвав цю подію «знаковим важливим моментом». «Це професійна, патріотична людина, яка протягом двох з половиною років разом із вами багато чого зробила із того, що до цього не робила Служба безпеки», – наголосив Президент, додавши, що він особисто високо оцінює професійні якості Валентина Наливайченка.

Презилент наголосив, що в СБУ завжди працювали і працюють найбільші патріоти України. Він подякував СБУ за роботу, яку здійснює Служба щодо відновлення в Україні історичної пам’яті. Говорячи про пріоритетні завдання, які стоять перед Службою безпеки зараз, Президент відзначив діяльність працівників СБУ у забезпеченні суверенітету й територіальної цілісності України. «Будь-яке зазіхання на наш суверенітет, незалежність чи нашу територіальну цілісність повинно зустрічати перший свій опір в кабінетах Служби безпеки», – сказав Ющенко. У зв’язку з цим він наголосив на важливості діяльності СБУ у процесі приєднання України до євроатлантичної системи безпеки.

Глава держави також висловив вимогу до СБУ «наступально і рішуче діяти проти найменших проявів сепаратизму та екстремізму в Україні, ксенофобії, расизму». «Ви – високоінтелектуальний потенціал країни. Ви представляєте особливий державний інструмент, який здатен і має діяти на упередження і глобальних загроз: тероризму, наркозлочинності, корупції», – підкреслив Президент.

Віктор Ющенко наголосив, що особливі виклики стоять перед нашою державою у зв’язку зі світовою економічною кризою. «Надзвичайно важливо в контексті антикризових дій, щоб ми відстояли економічну незалежність України, усі ключові національні економічні інтереси, як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку, щоб ми не отримали ознак якоїсь форми залежності», – зауважив Президент. Він закликав СБУ сформувати план дій Служби безпеки на 2009 рік щодо викликів, які стосуються економічних загроз Україні. Особливу увагу при цьому Ющенко звернув на боротьбу з контрабандою. Він висловив сподівання, що з приходом в СБУ на посаду першого заступника Голови СБУ Валерія Хорошковського – «людини, яка добре володіє політикою цього питання» – робота в цьому напрямку буде серйозно активізована.

Напередодні Президент звільнив Валентина Наливайченка з посади першого заступника голови СБУ – керівника Антитерористичного центру при СБУ. Іншим указом Віктор Ющенко скоротив кількість перших заступників голови СБУ з двох до одного. Також Ющенко вніс зміни до положення про Антитерористичний центр СБУ, якими, зокрема, визначено, що “центр очолює керівник, який призначається на посаду за поданням голови СБУ і звільняється з посади Президентом”.

Джерело – Прес-служба Президента України

Віктор Ющенко СБУ Україна