fbpx
Реформа ОПК: в Указі Президента йдеться про новий держорган

Реформа ОПК: в Указі Президента йдеться про новий держорган

ОПК Порошенко Укроборонпром

Петро Порошенко підписав Указ, який вводить в дію Рішення Ради національної безпеки та оборони щодо реформування оборонно-промислового комплексу та державного оборонного замовлення. Окрім інших дій, таких як аудит “Укроборонпрому”, в документі йдеться про перспективу зміни системи управління ОПК. Зокрема, пропонується розглянути ідею створити новий державний орган, який буде здійснювати державну політику в оборонці. Питання має вирішити Кабінет міністрів. Пропонується, щоб новостворений орган був підпорядкований Міністерству економічного розвитку і торгівлі.

опрацювати питання щодо доцільності утворення центрального органу виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра економічного розвитку і торгівлі України, з покладенням на цей орган окремих функцій з реалізації державної військово-промислової політики, управління об’єктами державної власності у відповідній сфері та контролю за їх діяльністю, в тому числі Державним концерном «Укроборонпром»

 

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №79/2019

Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 6 березня 2019 року «Про реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення рівня прозорості виконання державного оборонного замовлення»

 

Працюємо для Вас. Підтримати Мілітарний можна через карту ПриватБанку: 5168 7422 1101 4877

ОПК Порошенко Укроборонпром