fbpx
Чи справді Bayraktar TB2 виконував стрільби?

Чи справді Bayraktar TB2 виконував стрільби?

Bayraktar TB2

Після демонстрації відео та фото матеріалів випробування безпілотних літальних комплексів Bayraktar TB2 у користувачів мережі почали виникати сумніви щодо достовірності факту стрільб. Причиною для цього стали кадри які були продемонстровані по телебаченню в прямому ефірі, а пізніше оприлюднені прес-службами Президента, РНБОУ та Укроборонпрому. На них видно, як безпілотник виконує зліт і при тому на точках підвіски немає жодного боєприпасу.

У соціальних мережах почала ширитися думка, що все показане було постановкою. Ми вирішили розібратися. Варто звернути увагу на пост Юрія Бірюкова.

В наступному пості він написав:

Птичка взлетела в 8 утра с аэродрома в Староконстантинове и пошла в сторону Житомира на высоте 4 километров. 

Тож, логічним є висновок, що випробування проходили саме за участі борту 402. Зважаючи на час прибуття Президента в прямому ефірі фізично не могли показати зліт борту 402, тож це був, найімовірніше, борт 401, який фігурує у відео Укроборонпрому, а значить в повітрі 20 березня було щонайменше два дрони.

Уважно переглянувши відео Укроборонпрому та РНБОУ ми знайшли борт 402, який зняли під час посадки. Його зняли з двох сторін. Як видно на правому крилі є боєприпас, на лівому він відсутній, що теоретично свідчить про застовування під час випробувань.

 

 

Bayraktar TB2