fbpx
Ще один росіянин-дезертир втік до Грузії

Ще один росіянин-дезертир втік до Грузії

Грузія Російська агресія Росія Сусіди Чорне море

В Південної Осетії підтвердили інформацію про те, що російський військовослужбовець залишив в неділю ввечері свою частину і зі зброєю пішов у бік Грузії.

“Це сталося напередодні увечері. Він пішов у бік Грузії, захопивши з собою зброю”, – повідомило РІА “Новости” джерело в уряді Південної Осетії.

За словами джерела, військовослужбовець Віталій Хрипун служив у населеному пункті Сінагур Джавського району Південної Осетії.

“Цей населений пункт розташований в 50 кілометрах від Цхінвалі. У ньому спільно проживають осетини і грузини, причому в селі дуже спокійна обстановка, і умови несення служби військовослужбовців там теж хороші”, – сказав співрозмовник агентства.

Про те, що російський військовослужбовець попросив притулок в Грузії, повідомила в понеділок телекомпанія “Імеді”.

Хрипун повідомив журналістам у Грузії, що залишив підрозділ “з політичних міркувань”.

Міністерство у справах біженців і розселення Грузії прийняло заявку на надання політичного притулку, яка буде розглядатися протягом чотирьох місяців.

У січні цього року в Грузії попросив політичного притулку молодший сержант Олександр Глухов, який залишив територію дислокованої в Південній Осетії військової частини. У березні військова прокуратура Росії повідомила, що відносно Глухова порушено кримінальну справу за статтею про дезертирство.

Грузія Російська агресія Росія Сусіди Чорне море