fbpx
Що там в Сирії – хроніка подій за 21-22 лютого

Що там в Сирії – хроніка подій за 21-22 лютого

Близький Схід

Туреччина: Вчора президент Туреччини Ердоган розмовляв по телефону з президентом США Трампом. Обговорили останні події в Сирії і важливість підтримки політичного процесу. Домовилися про спільне виконання рішення США вийти з Сирії. І поки свинособаки радіють, що американці з турками сваряться по питанню закупівлі ракет та літаків, ця інформація має бути для них заспокійливою.

Сирія: І буквально пару годин тому, надійшло уточнення по кількості військовослужбовців США, що залишаться в Сирії. Їх буде не 200, а 400. В коментарі до попередньої цифри сказано, що в п’ятницю вранці прес-секретар Білого дому Сара Сандерс назвала кількість 200 “приблизною оцінкою”. Ці військові будуть базуватися в північно-східній Сирії і на базі Ет-Танф недалеко від кордону з Іраком.
А поки, коаліційні патрулі продовжують моніторити демаркаційну лінію в сільській місцевості Манбіджу на фронті між турками та курдами.

Пекло в Ідлібі не вщухає. Обстріли які не припиняються наносять величезної шкоди населеним пунктам, вбивають цивільних та дітей. Поки що єдиною видимою реакцією Туреччини на явні порушення сочинських угод став розвідувальний проліт турецького бойового літака над Джиср аль Шугхуром.

А тим часом, обстрілюють селища Аль-Хавайн, Аль-Тамана, Аль-Сукайк і дорогу, що з’єднує Аль-Тамана і Аль-Хувейн в південному Ідлібі; аль Латамінах, аль-Сахр, Аль-Хаваш та місто Зізун в Хама.


Знову звірячий обстріл міста Маарат аль-Нуман з ракетами з касетними боєприпасами привів до загибелі шістьох людей. Четверо з них хлопчики. І скрізь є поранені.

Обережно фото 18+

 

 

 

 

 

 

 

 

Опозиційні сили відповіли з Градів по позиціях асадитів в таборі Йорін, на захід від Хама.

Ісламська держава: В Багхузі Фавкані триває зачистка залишків ісламістів бійцями СДС.


Терористи використовуючи мирних жителів як щит, в щільно заселених районах міста. Фактично цивільні знаходяться в заручниках і можуть самостійно покинути район.

Кажуть, що спецпризначенці СДС врятували ще 1000 цивільних осіб і вивели їх у безпечні райони. Серед визволених були 3 бійця, яки потрапили в полон до іділівців раніше.


В районі зачистки також помічені західні спец війська без прапорів, тому незрозуміло, яка країна.

На фото нижче, представлені місця ударів з повітря за останній місяць по Багхузу літаками Коаліції. Всього їх було близько 600.

Далі буде…

Близький Схід