fbpx
Росія побудує спеціальне судно для Азовського моря

Росія побудує спеціальне судно для Азовського моря

Азовське море ВМФ Росії Російська агресія Сусіди Флот

У червні відбулася закладка першого корпусу морського судна спеціального призначення проекту 14400. Нове судно призначено для підготовка екіпажів вертольотів палубної авіації та відпрацювання перспективних авіаційних комплексів корабельного базування, у тому числі і безпілотних.

28 червня 2018 року, на підприємстві «Судоремонтно-судостоительная корпорация»  (м. Городець, Нижньогородська область) відбулася закладка морського спеціального судна проекту 14400 для потреб ВМФ Росії (закладний №1440).  Проект розроблений ЦКБ «Балтсудопроект». Точних тактико-технічних характеристик на сьогодні не відомо, але очікується, що довжина складе 67 м а ширина – 13 м. Загальна вартість побудови складатиме близько 2 млрд російський рублів. Очікуваний час будівництва має скласти півтора роки.

Окрім підготовки екіпажів палубних вертольотів, на судні очікується випробовування різноманітних авіаційно-технічних засобів забезпечення польотів та радіоелектронних засобів управління авіацією. Також, спеціалізоване тренувальне судно дозволить не залучати бойові кораблі для підготовки екіпажів палубної авіації.

На сьогодні, основними російськими корабельними вертольотами є протичовнові та пошуково-рятувальні версії Ка-27 а також транспортно-бойові Ка-29. Також, Росія розробляє перспективну заміну радянським зразкам під шифром «Минога», а також проводить дослідження серед перспективних безпілотних проектів.

Як повідомляють російські профільні ЗМІ, ймовірно, буде приписано до 859-го Центру бойової підготовки та переучування льотного складу морської авіації ВМФ Росії, який базується у Ейську. У складі Чорноморського флоту Росії є 6 кораблів які здатні нести палубні вертольоти.

 

Азовське море ВМФ Росії Російська агресія Сусіди Флот