fbpx
Австралія замість Tiger ARH купить AH-64 Apache

Австралія замість Tiger ARH купить AH-64 Apache

AH-64 Airbus Boeing Авіація Австралія Гелікоптери Гелікоптери Tiger Закупівлі Світ

Міністр оборони Австралії Лінда Рейнолдз 15 січня 2021 року оголосила результати тендеру на ударні гелікоптери для Збройних сил.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на місцеві видання.

Замість 22 Tiger ARH країна купить у Boeing 29 вертольотів Boeing AH-64E Apache Guardian. Далі має відбутися погодження вартості угоди і підписання контракту.

Австралія вирішила замінити європейські вертольоти, оскільки має претензії до їх надійності та вартості ремонту і обслуговування.

Виробник Tiger ARH Airbus Helicopters пропонував австралійським військовим продовжити експлуатацію до 2040 року, однак отримав відмову.

Міністерство оборони Австралії стверджує, що придбання американських машин створить нові можливості для місцевого бізнесу у сфері технічного обслуговування та логістики.

AH-64E Apache Guardian – модифікація гелікоптера з лопатями гвинтів з композитних матеріалів, двигунами T700-GE-701D , найсучаснішою електронною системою управління польотом, що здатна керувати кількома безпілотними літальними апаратами.

Швидкість до 300 км/год, дальність польоту понад 1,9 тис. км . Оновлення включають в себе поліпшений радар управління вогнем (FCR), процесор для виявлення цілей, систему тактичного управління передачею даних (TCDL), датчик метеорологічних умов (IMC), пункт управління БПЛА.

Гелікоптери Tiger ARH Збройних сил Австралії ФОТО: Airbus

Tiger ARH (Armed Reconnaissance Helicopter) — багатоцільовий розвідувально-ударний вертоліт створений для армії Австралії.

У австралійських військах замінили застарілі розвідувальні вертольоти OH-58A Kiowa і транспортно-ударні UH-1H Iroquois. 4 машини були зібрані Eurocopter, а інші 18 — австралійським підприємством у Брисбені.

Перші два вертольота були поставлені 15 грудня 2004 року. Поставки завершилися у грудні 2011 року.

AH-64 Airbus Boeing Авіація Австралія Гелікоптери Гелікоптери Tiger Закупівлі Світ