fbpx
Авіація МВС буде залучена в системі охорони здоров’я

Авіація МВС буде залучена в системі охорони здоров’я

Авіація Гелікоптери МВС Медицина Україна

Авіація МВС буде залучена в системі охорони здоров’я для евакуації і трансплантології в регіонах.

Про це сказав Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, пише «Інтерфакс-Україна».

В системі МВС заплановано створення єдиної Системи авіаційної безпеки населення.

Таке рішення має підвищити рівень надання екстреної медичної допомоги в регіонах, де за приблизними підрахунками близько 7 млн українців не мають доступ до швидкої медичної допомоги.

“Ми продовжуємо розвивати єдину систему авіаційної безпеки та цивільного захисту… У планах на цей рік отримання ще 28 вертольотів для потреб усіх служб системи МВС”, – сказав Аваков у четвер під час розширеної колегії МВС.

Airbus H125 ДПСУ

Цьогоріч разом із Міністерством охорони здоров’я Міністерство внутрішніх справ запропонує систему аеромедичної евакуації та підтримки трансплантології із залученням авіації МВС.

“Нарешті ми зможемо представити, що таке санавіація не за назвою, а в дійсності”, – наголосив глава МВС.

Міністр також повідомив, що МВС планує реформування гідрометеослужби Державної служби з надзвичайних ситуацій за участю світових експертів у цій сфері.

Підготовка наступної партії H125 для прикордонників України. Січень 2021. Фото: MilitaryAviationInUa

Це надасть можливість раннього виявлення, прогнозування небезпечних гідрометеорологічних процесів… Наша мета – модернізація гідрометеорологічних систем, які наразі перебувають на рівні 70-х років минулого століття, – сказав Аваков.

Нагадаємо, 5 березня 2019 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і президент французької компанії «Airbus Helicopters» підписали угоду до комерційного контракту стосовно конфігурації вертольотів «H145» для Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС.

Гелікоптер Airbus Helicopters H145 для МВС Фото: militaryaviation.in.ualitaryaviation.in.ua

У рамках досягнутих домовленостей з компанією, Україна отримає найсучаснішу модель вертольотів «H145», яка 2019 року була вперше офіційно презентовано світові.

Вже 22 жовтня 2020 року до України прибули два вертольота Airbus Helicopters H145 для МВС.

Авіація Гелікоптери МВС Медицина Україна