fbpx
Австралія передала Україні гаубиці M-777 та боєприпаси до них

Австралія передала Україні гаубиці M-777 та боєприпаси до них

M777 Австралія Артилерія Війна з Росією Військова допомога Світ Україна

Австралія направила в Україну шість 155-мм гаубиць M-777 та боєприпаси до них.

Про це інформує Мілітарний.

Міністерство оборони Австралії надіслало Україні шість буксованих гаубиць калібру 155 мм та відповідні боєприпаси до цих артилерійських систем, повідомляє видання Defense Brief.

Підтримка України у вигляді передачі артилерійських гармат надається для оборони від російського повномасштабного вторгнення.

Вказано, що напередодні на авіабазі Королівських ВПС Австралії гаубиці були завантажені на військово-транспортний літак C-17A Globemaster III та відправлені.

“Уряд країни й надалі шукатиме можливості для надання подальшої оперативної військової допомоги там, де він зможе оперативно надати необхідні можливості Збройним Силам України”, – заявив прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон.

Австралія відправляє гаубиці в Україну після того, як раніше передала Україні 20 захищених машин Bushmaster та протитанкове озброєння й боєприпаси.

Також було передано інше військове спорядження, пайки, медичне забезпечення та фінансові внески до цільового фонду НАТО для України, що є також частиною допомоги Австралії, яка зараз становить 225 мільйонів австралійських доларів.

М777 – це гаубиця 155-мм калібру з ручним заряджанням та скорострільністю до п’яти пострілів за хвилину. Залежно від типу використовуваного снаряда, гаубиця має дальність стрільби від 24 до 30 кілометрів.

Нагадуємо, раніше стало відомо, що Канада передасть Україні гаубиці M777 і снаряди до них, в тому числі й високоточні боєприпаси Excalibur.

Також Канада надіслала невизначену кількість 155-мм боєприпасів.

M777 Австралія Артилерія Війна з Росією Військова допомога Світ Україна