fbpx
«Бій у місті»: на Ширлані побудують спеціальний комплекс

«Бій у місті»: на Ширлані побудують спеціальний комплекс

Будівництво ЗСУ Навчання Полігон «Широкий лан» (235 МЦПВЧП) Україна

В 235-му міжвидовому центрі підготовки військових частин та підрозділів, також відомий як полігон «Широкий лан», побудують спеціальний навчальний комплекс для відпрацювання боїв у населеному пункті.

Про це повідомляє Ukrainian Military Pages.

Він стане другим у Збройних Силах України після відкритого у 2018-у році на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки, що на Львівщині.

Сьогодні відбулись електроні торги по закупівлі послуг з будівництва п’яти макетів двоповерхових будинків, для створення навчального місця виконання тактичних дій без бойової стрільби «Населений пункт сільського типу №1», зі стартовою ціною в 3 млн гривень.

Навчальне місце «Населений пункт сільського типу» призначене для відпрацювання тактичних дій в урбанізованій місцевості в складі підрозділу.

Тренування на навчальному місці «Бій в населеному пункті»

Зокрема для вивчення особливостей входу, блокування та просування по населеному пункті з вузькими вуличками та щільно розташованими будинками. Об’єкт планується обладнати типовими елементами селища.

У торгах взяли участь два учасника – ТОВ «Партнер-ВС» (Житомир) з ціновою пропозицією 2,95 млн гривень та ТОВ «ЕКО ЕНЕРДЖІ ІНЖИНІРИНГ» (Одеса) з пропозицією 2,888 млн, яке наразі, згідно з протоколом розкриття, очікує рішення по результатам торгів.

Крім того вчора був відмінений аналогічний тендер на спорудження ще п’яти будинків цього ж типу для навчального місця «Населений пункт сільського типу №2». Торги не відбулись з причини подання менше двох тендерних пропозицій. Заявку подало лише ТОВ «Партнер-ВС», із аналогічною ціновою пропозицією у 2 950 000 гривень.

Макет «Двоповерховий металевий будинок», що мають зводити у зазначених навчальних місцях, це збірно-розбірний двоповерховий металевий блок-модуль розміром 12 х 4,8 м, призначений для проведення практичних занять під час відпрацювання тактичних дій.

План будівель майбутнього комплексу на Широкому лані

Будівництво ЗСУ Навчання Полігон «Широкий лан» (235 МЦПВЧП) Україна