fbpx
Бойовики передали двох загиблих бійців ЗСУ

Бойовики передали двох загиблих бійців ЗСУ

72 бригада ЗСУ 80 бригада ДШВ Війна на Донбасі Втрати Донбас Золоте

Тіло загиблого на Луганщині Максима Хітайлова передали на підконтрольну Україні територію.

Повідомляє Український Мілітарний Портал.

Крім того, зазначається, що українській стороні вдалося отримати останки тіла ще одного українського військового – Тимощука Сергія Володимировича, який загинув ще в 2014 році захищаючи Лугансьий аєропорт.

Максим Хітайлов

Як повідомляв Український Мілітарний Портал, 18 лютого зранку збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний, Попасна.

Загинув 22-річний Максим Хітайлов гранатометник 72-ї окремої механізованої бригади імені “Чорних Запорожців”.

22 лютого у Вирішальному Лохвицького району відбудеться прощання з військовослужбовцем Максимом Хітайловим. Можливо прощання відбудеться також і в Полтаві. Як повідомила голова сільської ради Наталія Сліпухова, його тіло вже передали на підконтрольну Україні територію.

Максим Хітайло

Тимощук Сергій

Обставини загибелі: Згідно даних оперативної групи високомобільних десантних військ Головного командного центру ЗСУ від 2 вересня 2014 р., станом на 19-00 було отримано інформацію про загибель трьох десантників 1-го батальйону 80-ї окремої високо-мобільної десантної бригади, які брали участь у боях за луганський аеропорт: Дзюбан Максим Мирославович, солдат; Кльоб Микола Іванович, солдат; Тимощук Сергій Володимирович, солдат. Тіла цих загиблих, разом з тілами десантників 80-ї бригади капітана Євгена Іванова та солдата Назара Попадика були доставлені до моргу м. Лутугіно (на території, захопленій сепаратистами та російськими террористами).

“В результаті пошукових робіт, в результаті молекулярної експертизи було встановлено особу загиблого, і українська сторона була повідомлена в рамках переговорного процесу. Тому сьогодні ми виконуємо свої зобов’язання: передаємо тіло загиблого і кісткові останки. Особи загиблих – і одного і другого – встановлені” – заявила керівник робочої групи бойовиків з обміну полоненими Ольга Кобцева.

Українською стороною остаточно не ідентифіковано. Буде проводитися ціла низка експертиз, аби унеможливити бодай найменшу ймовірність помилки.

Луганський аєропорт

72 бригада ЗСУ 80 бригада ДШВ Війна на Донбасі Втрати Донбас Золоте